Bursagaz’dan Mükemmellikte Sürdürülebilirlik Tüyoları

Bursagaz’dan Mükemmellikte Sürdürülebilirlik Tüyoları

Alman enerji devi EWE AG'nin ana hissedar olduğu Bursagaz, KalDer’in, BUSİAD işbirliği ile gerçekleştirdiği Bursa Kalite Ödülü Süreci Paylaşım Konferaransı’nda; Mükemmellikteki Sürdürülebilirlik Anlayışının ödül süreçlerinde...

Alman enerji devi EWE AG'nin ana hissedar olduğu Bursagaz, KalDer’in, BUSİAD işbirliği ile gerçekleştirdiği Bursa Kalite Ödülü Süreci Paylaşım Konferaransı’nda; Mükemmellikteki Sürdürülebilirlik Anlayışının ödül süreçlerinde nasıl modellendiğine ilişkin tecrübelerini paylaştı.

BUSİAD ve KalDer Bursa Şubesi işbirliği ile yürütülen Bursa Kalite Ödülü süreci, 2014 yılı çalışmaları; bu gün yapılan basın toplantısı ve ‘Paylaşım konferansı’ ile başladı. Basın toplantısında BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay ve Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek süreç hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısı sonrası Saadettin Çiçek’in oturum başkanlığını yaptığı konferansta Bursagaz Yönetim Sistemleri Yöneticisi Tuğçe Balarısı’nın yanı sıra Ficosa Fabrika Müdürü Mehmet Selam, Gemlik Kız Meslek ve Teknik Lise Müdür Yardımcıları Ebru Özen ve Cahide Haşçuhadar ödüle giden yoldaki deneyimlerini paylaştılar.

Balarısı, Bursagaz’ın 2008 yılında aldığı EFQM Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nün ardından bu süreçte sürekliliğe son derece önem verdiklerini ve her sene farklı yaklaşımlar ile özellikle enerji dağıtım sektöründe rol model olmaya devam ettiklerini ifade etti. Sürdürülebilirlik kavramına dikkat çeken Balarısı EFQM Mükemmellik modelinin bu yolculukta bir aracı olduğunu, asıl önemli olanın ise kuruluşlarını kendi iç dinamiklerini anlayarak; kendilerine has uygulamaları ortaya koymalarının önemini ifade etti. Mükemmel kuruluşların ortaya çıkardığı iş sonuçlarını besleyen girdilerden bahseden Balarısı; minimum kaynak ile maksimum performans elde etmenin anahtar yollarını sunumu esnasında katılımcılar ile paylaştı.

2013 yılı EFQM Mükemmellik modeli geçişine de yer veren Balarısı modelde müşteri, çalışan, toplum ve inovasyonun ön plana çıktığını, global rol model olma kavramının önemli bir kıyas faktörü olarak kabul edildiğini ve gelecek için senaryo planlamasının önem kazandığını ifade etti. 2014 yılında GPTW 50-500 Çalışan Kategorisi Türkiye’nin En İyi işvereni ve IIP(Investors In People) Gold Sertifikası sahibi olan Bursagaz’ın sürdürülebilir insan kaynakları uygulamalarına da değinen Balarısı kuruluşların değişim yönetimini mantıksal bir proje metodolojisi kapsamında; risk unsurlarını da dikkate alarak gerçekleştirmenin ömür boyu iş gücü yaklaşımının önemli bir unsuru olduğunu vurguladı.

Etkinliğin sonunda katılımcılar yolculuktaki temel unsurları sohbet ortamında paylaşarak günün kapanışını toplu fotoğraf çekimi ile gerçekleştirdiler. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.