Bursagaz, Investors İn People Ödülünün Sahibi Oldu

Bursagaz, Investors İn People Ödülünün Sahibi Oldu

Enerji sektöründe birçok ilk uygulamayı hayata geçiren Bursagaz, uluslararası arenada insan kaynakları uygulamaları ile ön plana çıkan Investors in People (IIP - İnsana Yatırım Yapanlar) Ödülü’nün en üst seviyesi olan Gold Sertifikasyonu'nun...

Enerji sektöründe birçok ilk uygulamayı hayata geçiren Bursagaz, uluslararası arenada insan kaynakları uygulamaları ile ön plana çıkan Investors in People (IIP - İnsana Yatırım Yapanlar) Ödülü’nün en üst seviyesi olan Gold Sertifikasyonu'nun sahibi oldu.

Alman enerji devi EWE AG’nin Türkiye’deki en büyük iştiraki olan Bursagaz, başarılarını uluslararası arenada aldığı ödüllerle de taçlandırdı. Çalışanlarını geliştirerek geleceğe yatırım yapma ve onlar için ömür boyu işgücü yaklaşımlarını benimseyen Bursagaz, 2014 yılı kurum perspektif ve stratejilerindeki insan kaynakları uygulamalarını artırarak, çalışan performansını yükseltmek stratejik amacı ile çalışanların kurumsal yeteneklere etkisini maksimum düzeyde tutarak iç müşteri yatırım süreçlerini etkinleştirdi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, IIP ödülünü almanın haklı gururunu yaşadıklarını, bunun ötesinde Investors in People gibi global prestije sahip bir araştırmanın parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Tola, çalışanları için yurt içinde ve yurt dışında gelişim fırsatlarını değerlendirdiklerini, EFQM üyesi olmuş ve Avrupa Kalite Ödül sürecinde başarı kazanmış bir şirket olarak çalışanların hem kişisel gelişimlerine hem de şirkete katkıda bulunmaları için birçok insan kaynakları uygulamasının geliştirildiğini belirtti.

Tola, çalışanların kendi stratejilerini belirleyebildikleri bir şirket ile bütünleşmelerinin ve şirketin yaşayan değerlerini hayata geçirmelerinin, başarının bir diğer anahtarı olduğuna değindi. Tola, şunları dile getirdi: "Dönüşüm projesi ile tüm çalışanları için kariyer yolu oluşturan Bursagaz; bu uygulamayı pozisyon farkı gözetmeden tüm çalışanları için uygulamaktadır. Tüm çalışanların kendi gelişimini planladığı uygulama ile çalışanların ömür boyu iş gücü yönetimini sağlamaları amaçlanmaktadır. Ayrıca 2014 yılında yine bağımsız bir kuruluş tarafından çalışanlarla geçekleştirilen bir anket sonucu belirlenen ve çalışanları tarafından Great Place to Work Türkiye’nin En İyi İşvereni olarak seçilmenin verdiği haklı gururu yaşıyoruz. Bursagaz, Mayıs ayında IIP International tarafından yapılan değerlendirme sonrasında en üst seviye sertifikasyon düzeyi olan IIP Gold sertifikasını alarak Türkiye de Gold seviye sertifika sahibi olan sayılı şirketler arasına girdi. Investor in People sürecinde yurt dışından gelen değerlendiriciler ile farklı pozisyonlarda çalışan yaklaşık 50 kişilik bir çalışan grubu ile birebir yapılan görüşmeler sonucu gerçekleştirilen denetimde Gold seviye ile en üst seviyedeki ödülü almaya hak kazanmıştır."

Investors in People’ın, insan kaynakları alanında dünyadaki tek uluslararası kalite standardı kuruluşu olduğunu ve üç başlık altında 39 alt kriter ve 126’dan fazla soru yer aldığını belirten Tola, şirketlerin bu stratejileri ve 39 alt kriteri karşılaması gerektiğini ifade etti. Tola, Bursagaz’ın, enerji sektöründe bu sertifikanın sahibi olmasının ötesinde, yaklaşık bir buçuk yılda tamamlanan bu süreci 6 aylık bir periyotta tamamlayarak ara denetime tabi olmadan doğrudan uluslararası denetime giren Türkiye arenasındaki tek şirket olma özelliği taşıdığını sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.