Bursa’da Eğitimcilerden Müdür Kıyımına ‘sıfırlayamazsınız’lı Protesto

Bursa’da Eğitimcilerden Müdür Kıyımına ‘sıfırlayamazsınız’lı Protesto

Bursa’da düzenlenen ‘Büyük eğitimci yürüyüşü’ ile bazı okul müdürlerinin yandaş sendikadan olmadıkları için görevden alınması protesto edildi.‘Bursa Eğitiminde Tasfiye ve Kıyıma Karşı Yürüyoruz’ konulu yürüyüş ve basın...

Bursa’da düzenlenen ‘Büyük eğitimci yürüyüşü’ ile bazı okul müdürlerinin yandaş sendikadan olmadıkları için görevden alınması protesto edildi.

‘Bursa Eğitiminde Tasfiye ve Kıyıma Karşı Yürüyoruz’ konulu yürüyüş ve basın açıklaması sonrasında ise öğretmenler toplu olarak il milli eğitim müdürlüğüne girmek isteyince arbede yaşandı. Üzerinde ‘sıfırlayamazsınız’ yazan tişörtlerle yürüyen sendikacılar ve öğretmenler, müdür kıyımının siyasi ve yandaş sendikanın emriyle yapıldığını belirtti.

Eğitim hakkına ve eğitimciye sahip çıkmak için ‘Büyük eğitimci yürüyüşü’ adlı etkinlik Şehreküstü Meydanında başlayıp İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tamamlandı.

Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş, ve Aktif Eğitim Sen öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte hükümet ve yandaş sendika aleyhine sloganlar atıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı eylem sırasında çeşitli sloganlarla yaşanan hukuksuzluk protesto edildi.

Şehreküstü meydanından yürüyerek il milli eğitim müdürlüğü önüne gelen eğitimciler burada yaptıkları basın açıklaması ile milli eğitimde yaşanan müdür kıyımına tepki gösterdi. Ayrıca sendika üyeleri yürüyüş sırasında 'Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’, “'Direne direne kazanacağız’ ve ‘Paralel bahane kıyım şahane’ şeklinde sloganlar attı.

Sendika üyeleri, öğle saatlerinde Fomara Meydanı'nda toplanarak, 4 yılını dolduran 482 okul müdürünün 286’sının hiçbir objektif kritere dayanmayan ve tamamen siyasi kadrolaşmaya ve kıyıma tabi tutularak görevden alınmasını protesto etti.

Sloganlar eşliğinde Çarşamba'daki Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen grup, burada basın açıklaması yaparak yaşanan hukuksuzluğu kınadı. Bu arada yürüyüş sırasında bir kişi ise yürüye katılanlara “Akıllı olun, akıllı” diye bağırınca polis tarafından alınarak araştırıldı.

Burada basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, zulmedenlerin her zaman hesap vereceğini belirterek, “Tetikçiler en önce bedel öderler, biz bu tetikçilere hesap ödetmezsek bize de yazıklar olsun. Biz hep inandık ki zulme rıza zulüm, küfre rıza küfür, haksızlık karşısında susan da dilsiz şeytandır. Aslolan şudur, kimden geldiğine ve kime yapıldığına bakmaksızın zulme karşı duracaksın, eğer adamsan. Bunlar ne yaptılar biliyor musunuz? En iyi bildikleri yol olan kumpas kurma yolunu tercih ettiler. Eğitim çalışanlarına kumpas kurdular. Müdürlerden başlayarak köleleştirmeye çalışıyorlar. Şimdi gündemde müdür yardımcıları, öğretmenler, memurlar, hizmetliler, stajyerler var. Şunu istiyorlar devlet memuru istemiyor, bunlar, hükümet cariyesi istiyor.” dedi.

'PARALEL YAPI EĞİTİM BİR-SENDİR'

Bu günlerde paralel safsatası ile gerçek paralelleri gizlediğini anlatan Türkoğlu, “Hükümet düşmüş paralel derdine paralel arıyor. Buradan ilan ediyoruz. Paralel yapı eğitimdeki yandaş sandika Eğitim Bir-Sendir. Aradığı paralel oradadır. Eğer bizler bu paralel yapının inlerine girmezsek bize de yazıklar olsun.” şeklinde konuştu.

Yaşanan sıkıntıları okuduğu şiirle anlatan Aktif Eğitim Sen Basın Yayın ve Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Selami Gün ise Türkiye’nin yeni bir eğitim öğretime yılına yıllardır çözülemeyen eğitim sorunların gölgesinde başladığını belirterek; “Bu problemlerin en başında da ülkedeki siyasi gerginliğin, kutuplaşmanın, tarafgirliğin ve baskının eğitim kurumlarına kadar uzanması geliyor.” dedi.

Eğitim Sen Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Güney Özkılınç ve Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona da yaptıkları açıklama ile birlik olup yaşanan hukuksuzluklara karşı çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra sendika başkanları başta olmak üzere öğretmenler toplu olarak il milli eğitim müdürlüğüne girip il milli eğitim müdürü ile görüşmek isteyince polis izin vermedi. Bu sırada yaşanan arbedede il milli eğitim müdürlüğünün bazı camları kırılırken bazı öğretmenler ezilme tehlikesi yaşadı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.