Bursa’da Çevreye Zararlı Sanayi Kuruluşlarına 659 Bin Liralık Ceza

Bursa’da Çevreye Zararlı Sanayi Kuruluşlarına 659 Bin Liralık Ceza

Bursa’da artık çevre konusunda toleranslarının olmadığını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Başka Bursa yok, başka Türkiye yok, çevremizi korumak zorundayız. Bu süre zarfında denetlenen firmalarda atık su mevzuatına aykırılıktan dolayı...

Bursa’da artık çevre konusunda toleranslarının olmadığını belirten Vali Münir Karaloğlu, “Başka Bursa yok, başka Türkiye yok, çevremizi korumak zorundayız. Bu süre zarfında denetlenen firmalarda atık su mevzuatına aykırılıktan dolayı 556 bin TL’lik bir ceza, hava emisyonuna aykırılıktan dolayı 103 bin TL’lik ceza uygulandı.” dedi.

Bursa Valiliği öncülüğünde daha temiz ve sağlıklı bir şehir hedefiyle başlatılan temiz çevre değerlendirme toplantısı Çarşamba Valilik binasında yapıldı.

Temiz çevre değerlendirme toplantısına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve çevre komisyonu üyeleri de katıldı.

İlk toplantıyı 7 Ağustos’da yaptıklarını belirten Vali Karaloğlu: “O toplantıda önce sorunu tespit etmiştik. Özellikle kentin doğu yakasındaki organize sanayi bölgesi dışında ki ovada kalan ve büyük oranda Nilüfer çayını kirleten sanayi tesislerinin denetlenmesi ve sorunlarının çözümü ile ilgili bir komisyon oluşturmuştuk. Bu komisyona da 30 Ekimde çalışmalarınızı tamamlayın, 30 Ekimden sonra oturup raporlarınızı inceleyelim yol haritamızı belirleyelim demiştik. Arkadaşlar çalışmalarını tamamladı ve raporlarını bize sundu.” dedi.

TOLERANSIMIZ YOK

Bursa’da sanayinin bundan sonra mutlaka çevreye duyarlı olması gerektiğini belirten Karaloğlu, “Hiç kimse ben üretiyorum, ben istihdam sağlıyorum, ben katma değer üretiyorum bahanesi ile bu şehri, bu şehrin suyunu, toprağını, havasını kirletme hakkı yok. Bu konuda toleransımızda yok artık.” uyarısında bulundu.

Bu lafı artık söylemde bırakmayıp icraatla da gösterdiklerini anlatan Karaloğlu, şunları söyledi; “Arkadaşlarımız tesisleri hem atık su, hem de hava emisyon bakımından denetledi. Yaklaşık 67 sanayi kuruluşuna bu süre içinde girildi ve raporlarını aldık. Gördük ki sorunumuz var, ciddi sorunlarımız var ama sorunların çözümü de var. Biz sadece sorunu tespit etmiyoruz, sorunların çözümlerini de ortaya koyuyoruz.”

BAŞKA BURSA YOK

Bursa’nın bir sanayi kenti olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, “Biz senin önünü açacağız ama senin de bir adım atman lazım. Eğer sen adım atmazsan, gösterdiğimiz yolda yürümezsen seninle de yolumuzu ayıracağız. Bunun başka çaresi yok. Başka Bursa yok, başka Türkiye yok, çevremizi korumak zorundayız. Bu süre zarfında denetlenen firmalarda atık su mevzuatına aykırılıktan dolayı 556 bin TL’ lik bir ceza, hava emisyonuna aykırılıktan dolayı 103 bin TL’lik ceza uygulandı.” bilgisini verdi.

Vali Münir Karaloğlu, kentin envanteri çıkıp, bütün tesisler denetleninceye kadar komisyonun çalışmalarına devam edeceğini sözlerine ekledi.

En başta gelen sorunun çevre olduğunu belirten Başkan Recep Altepe de, “Bursa bu konuda ilk defa çok ciddi adımlar atıyor ve çalışıyoruz. Bundan sonrada atılacak adımlarla birlikte çevre konusunda hedeflerimize en kısa sürede ulaşacağız” dedi.

BTSO başkanı İbrahim Burkay ise, son yıllarda Bursa’da çevreye duyarlılığın arttığınım belirterek, “Bizde BTSO olarak Bursa’da yerleşik 13 organize sanayi bölgesi 8’i ıslah OSB dışında kalan bölgelerde ki sanayi tesislerinin çevre ile ilgili problemlerinin bertaraf edilmesinde nasıl bir rol alırız onları konuştuk.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.