Bursa İlk Hacı Kafilesini Kutsal Topraklara Uğurladı

Bursa İlk Hacı Kafilesini Kutsal Topraklara Uğurladı

Bursa'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek olan bin 507 kişiden 207'si gözyaşları ve dualarla uğurlandı. Sabah saatlerinde Bursa Şehirlerarası Terminali'nden uğurlanan hacı adayları Yenişehir Havaalanı'ndan kutsal topraklara gitti. Hacı adayları...

Bursa'dan bu yıl kutsal topraklara gidecek olan bin 507 kişiden 207'si gözyaşları ve dualarla uğurlandı. Sabah saatlerinde Bursa Şehirlerarası Terminali'nden uğurlanan hacı adayları Yenişehir Havaalanı'ndan kutsal topraklara gitti. Hacı adayları 14 Ekimden itibaren dönüş yolculuğuna başlayacak.

Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, hacı adaylarını uğurlarken yaptığı konuşmada, "Bursa’mızdan bu yıl hac vazifesini ifa etmek üzere kutsal topraklara toplam bin 507 hacı adayımız inşallah Yenişehir Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanından bu günden itibaren uçmaya başlayacaklar. Bizim bu gün itibariyle yolcu edeceğimiz hacı adayı sayısı 207, yarın da öğlen üzeri ve akşam olmak üzere 529 hacı adayını uğurlamış olacağız. Ondan sonrada bizim otel tipi dediğimiz tipte uçmak üzere hazırlıklarını yapan hacılarımız olacak. Biz Bursa müftülüğü olarak önceden kafile başkanlarını önceden onlarla buluşturduk ve onlara çeşitli seminerler vererek kutsal topraklarda karşılaşabilecekleri muhtemel sorunlarla alakalı olarak bilgilendirdik. Bu hac vazifesini en güzel bir şekilde yerine getirebilmek için kendilerine bu manada bilgiler aktardık, Biraz sonra dualarımızla onları uğurlayacağız." dedi. Hacı adaylarının bu yıl önce Medine’ye gideceğini anlatan Müftü Ay, hacıların dönüş tarihlerinin ise 14 Ekimden itibaren Mekke üzerinden planlanacağını sözlerine ekledi.

"8 SENEDİR BEKLİYORUZ"

İlk hac kafilesinde bulunan hacı adaylarından İskender Köse, eşi ile birlikte hacca gittiğini belirterek, "Çok güzel, çok heyecanlı, Allah herkese gitmek nasip etsin. İlk kez gidiyorum, çok heyecanlıyım, heyecandan konuşamıyorum. Paraları da 8 yıldır yazılmışım ondan beri biriktiriyorum.” dedi. Hacı adaylarından Mustafa Ateş’de çok heyecanlı olduklarını belirterek, “8 sene bekledik, bu güne kısmetmiş, ilk defa gidiyorum eşimle birlikte gidiyorum Allah herkesi nasip etsin." şeklinde konuştu.

İbrahim Büyüktepeli ise duygularını şöyle dile getirdi: “Eşim, kız kardeşim hepimiz beraber gidiyoruz. Emekli olduk hazırlandık. Bunca senedir bekliyoruz, Rabbime şükürler olsun, Allah bu günleri gösterdiği için ne kadar şükretsek azdır. 8 yıldır bekliyoruz. Geçen sene çıktı ama eleme ile bu seneye kaldı. Bu seneye nasipmiş. Allah kabul etsin. Parasını Rabbim verdi ince ince topladık, emekli olduktan sonra parasını hazırladık.” Eşi Fatmagül Büyüktepeli ise, “8 senedir bekliyoruz, onun için gidiyoruz, çok sevinçliyiz. Bu anlatılmaz yaşanır. Parasını zaten 8 senedir biriktiriyoruz,” şeklinde duygularını anlattı.

Fatma Güner de, şunları kaydetti: "Valla 8 senedir hazırlanıyoruz. Allah bu gün nasip etti, bu günü gördük Allah oralarda tavafımızı yapmayı da nasip etsin inşallah. Mutluyuz huzurluyuz, Allah herkese nasip etsin inşallah. 30 sene önce Hacerül Esved taşını rüyamda gördüm. Tavaf ediyorlardı ve Hacerül Esved taşını gördüm ve öptüm, Yaklaşık 30 sene önce rüyamda gördüm ve ancak şimdi görmek inşallah kısmet olacak. Şimdi tekrar görüp inşallah gerçekten öpmeye niyetimiz var. İnşallah Allah kısmet eder."

Hacı adayları daha sonra yapılan dua ve okunan ilahiler eşliğinde bindikleri otobüslerle Medine'ye uçmak üzere Yenişehir Havaalanına hareket etti. Uğurlama sırasında hacı adayları ve uğurlamaya gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.