Bursa Barosu Sokak Hayvanlarına Yönelik Baskının Takipçisi Olacak

Bursa Barosu Sokak Hayvanlarına Yönelik Baskının Takipçisi Olacak

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, son günlerde sokak köpeklerine yapılan kötü muamelelere yönelik dilsiz canlıların haklarını savunacaklarını açıkladı. Bursa Barosu, "Yasaların koruması altındaki hayvanlara yönelik her türlü baskıya,...

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, son günlerde sokak köpeklerine yapılan kötü muamelelere yönelik dilsiz canlıların haklarını savunacaklarını açıkladı. Bursa Barosu, "Yasaların koruması altındaki hayvanlara yönelik her türlü baskıya, özellikle belediyeler açısından yasaların sorumluluklarını yerine getirmeyen sorumlular hakkında takipçi olacağımızı ve sessiz sedasız, o dilsiz dostlarımızı korumaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyoruz." dedi.

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Bursa’da ve Türkiye’de her geçen gün artan sokakta yaşayan hayvan katliamına dikkat çekmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, şunları kaydetti: "Gerçekte Anadolu insanı, doğa ile bitkilerle ve hayvanlarla iç içe yaşamaya alışmış ve bu bilinçte olan insanlardır ancak şehir yaşamı insanların yaşam alanlarını daralttığı şeklindeki bir bilinç bozukluğu ile bizimle beraber yaşaması gereken hayvanlara gerekli ilgiyi göstermiyor. Oysa doğa, bitki ve hayvanlardan oluşuyor, börtü böcekten kuşlara ve evcil hayvanlara kadar. Doğanın gerçek sahipleri onlar. Eğer onların yaşam alanlarını yok ettikçe ormanları kestikçe ve onları yaşayamayacak hale getirdikçe ve kendi aramızda olmalarından rahatsızlık duymaya devam ettikçe kendi geleceğimizi yok ediyoruz. Onlar bizden önce bu dünyanın sahipleridir. Yasaların koruması altındaki hayvanlara yönelik her türlü baskıya, özellikle belediyeler açısından yasaların sorumluluklarını yerine getirmeyen sorumlular hakkında takipçi olacağımızı ve sessiz sedasız, o dilsiz dostlarımızı korumaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilmesini istiyoruz."

Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan ise hayvan hakları ihlallerine yönelik şikayetler incelendiğinde 5199 sayılı kanundaki şartları içeren geçici bakım evlerinin bulunmadığını görüldüğünü söyledi. Babacan şöyle devam etti: "Toplanan canlıların resimlerinin çekilip kayıt altına alınması, yıkanması, aşılarının yapılması, kısırlaştırılması, ameliyat yaralarının geçmesi için beklenilmesi, geçmeyen yaraların tedavi edilmesi, iyileşen canlıların sahiplenilmesi için internet ortamında duyurular yapılması, kayıt altına alınıp alındığı yere bırakılması yasal zorunluluktur. Kanunumuzdaki şartları taşıyan Geçici Bakım Evleri ne yazık ki bazı belediyelerde yoktur."

BELEDİYELERİN AMACI, CANLILARI MAĞDUR ETMEK DEĞİL, HİZMET ETMEK OLMALIDIR

Belediyelerin amacının, canlıları mağdur etmek değil, hizmet etmek olması gerektiğini anlatan Babacan, "Hukuk devletinde hukukun üstünlüğü esastır ve kanunların uygulanması gerekir. Kanunların uygulanmaması mağduriyetleri beraberinde getirir. Bütün bu kanuna aykırı uygulamalardan sonra; İl Hayvan Koruma Kurulunun başkanı olan Bursa Valimize yasayı uygulamayan belediyeler hakkında başvuruda bulunacağız. Hayvan barınağı yapılıncaya kadar kanuna aykırı yapılan hayvan toplama işlemlerinin durdurulmasını, kanunsuz uygulamaların önlenmesini talep edeceğiz. Bu çalışmamızın sonucunda halkımızı medya vasıtası ile bilgilendireceğiz. Gelişmiş ülkeler hayvan refahı ve hayvan mutluluğu için çalışırken, ülkemizde de hiç değilse canlıların yaşam hakkına saygı gösterilmelidir." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.