Büro Memur-sen Genel Kurulu Yapıldı

Büro Memur-sen Genel Kurulu Yapıldı

Büro Memur-Sen genel kurulu sonucunda genel başkanlığa Uğur Ünalan seçildi. Ünalan, “Birlik ve beraberlik içerisinde sendikamızı daha iyi konuma taşıyacağız.” dedi.Büro Memur-Sen genel kurulu Ankara Sürmeli Otel’de yapıldı. Memur-Sen...

Büro Memur-Sen genel kurulu sonucunda genel başkanlığa Uğur Ünalan seçildi. Ünalan, “Birlik ve beraberlik içerisinde sendikamızı daha iyi konuma taşıyacağız.” dedi.

Büro Memur-Sen genel kurulu Ankara Sürmeli Otel’de yapıldı. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula; Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Büro Memur-Sen delegeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Protokol konuşmalarının ardından seçime geçildi. Üç ayrı liste ile gidilen seçim sonucunda Büro Memur-Sen Genel Başkanlığı’na Uğur Ünalan seçildi. Genel Merkez Yönetimi şu isimlerden oluştu: Genel Başkan Uğur Ünalan, Genel Sekreter Engin Kocabey, Genel Mali Sekreter Kadir Çiçek, Genel Teşkilat Sekreteri Mustafa Mengütaycı, Genel Eğitim Sekreteri Vecdi Yanbaz, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Kutbettin Aydın ve Genel Basın Sekreteri Nihat Tunç.

“BÜRO MEMUR-SEN’İ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Seçimin ardından konuşan Genel Başkan Uğur Ünalan, desteklerinden dolayı tüm Büro Memur-Sen teşkilatına teşekkür etti. Büro Memur-Sen’in büyük bir aile olduğunu belirten Ünalan, “Demokrasi şöleni şeklinde geçen genel kurulumuz Büro Memur-Sen'imize, Memur-Sen'imize, kamu çalışanlarımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Bizler sendikamızı ve ülkemizi seviyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden sendikamızın ve ülkemizin daha iyi konuma gelmesi için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Elimize aldığımız Büro Memur-Senimizin bayrağını yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olacağız. Bizler bu davanın ve bu davanın sahibi olan tüm kardeşlerimizin sesiyiz. Adı unutulanların, ezilmişlerin, haksızlığa ve adaletsizliğe uğramışların, yaptırımla karşı karşıya kalmışların sesiyiz. Biz bu yola sadece yüreğimizi koymadık. Başımızı da gövdemizi de koyduk. Bize oy veren veya vermeyen her kardeşimizi, her dava arkadaşımızı ayrım yapmadan seveceğiz, sevmeye devam edeceğiz.” dedi.

“SORUMLU SENDİKACILIK ANLAYIŞINI BENİMSEYECEĞİZ”

Büro Memur-Sen’i daha ileriye taşımak için hedeflerinin büro hizmet kolunda çalışan yaklaşık 250 bin kamu görevlisinin Büro Memur-Sen’e üye olmasını sağlamak olduğunu vurgulayan Ünalan, gitmeyecekleri il ve kurum, çalmayacakları kapı, sıkmayacakları el kalmayacağını söyledi.

Kendilerine uzanan eli mutlaka sıkacaklarını, üyelerinin derdiyle dertleneceklerini ve üyelerinin derdine derman olmaya çalışacaklarının altını çizen Ünalan, “Ücret sendikacılığı yerine hizmet sendikacılığını, sorunlu sendikacılık yerine çözüme paydaş sorumlu sendikacılık anlayışını benimseyerek sendikal örgütlenmeyi ilke edineceğiz. Büro Memur-Sen olarak bağımsız, fakat tarafsız olmayan bir duruşla Hak’tan yana, teşkilattan yana bir sendikal anlayış sergileyeceğiz. Yeni eylemlerin ve çözümlerin peşinden koşarak, ufuk göllerini nehirlere dönüştürmeyi hedefleyen teşkilatımızın ortaya koyduğu sinerjiyi, enerjiye dönüştüreceğiz. ‘Yesem aç, uyusam uykusuzum’ ifadesinin karşılığı olan, herkes sussa, herkes gözünü yumsa, herkes sırtını dönse, biz susmayacağız, gözümüzü yummayacağız, sırtımızı dönmeyeceğiz. Herkes bunu böyle bilsin.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.