Burkay: Anayasa Ülkenin Önemli Sorunlarının Çözümüne Uygun Zemin Oluşturmalı

Burkay: Anayasa Ülkenin Önemli Sorunlarının Çözümüne Uygun Zemin Oluşturmalı

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, TBMM'nin mevcut önyargıları, engelleri aşarak yeni ve gerçekten demokratik bir anayasa yapmayı başarması temennisinde bulundu.

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, TBMM'nin mevcut önyargıları, engelleri aşarak yeni ve gerçekten demokratik bir anayasa yapmayı başarması temennisinde bulundu. Bunun, Kürt ve Alevi sorunu başta olmak üzere, ülkenin önemli sorunlarının çözümüne uygun zemin oluşturacak bir anayasa olması gerektiğini ifade etti.

    Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, yeni yasama yılının açılışı nedeniyle TBMM Başkanlığı'na bir mesaj gönderdi. TBMM'nin 1 Ekim'de başlayacak olan 24. Dönem, 4. Yasama Yılı nedeniyle yapılan nazik davete teşekkür eden Burkay, ancak bazı ziyaretler nedeniyle Kuzey Irak'ta olması sebebiyle bu davete icabet edemeyeceğini belirtti.

    "Yeni yasama yılında da TBMM'nin önemli görevlerle karşı karşıya olduğu kanısındayım." diyen Burkay, şöyle devam etti: "Ülkenin yasal sisteminin demokratikleşmesi ve bu kapsamda yeni bir anayasanın yapımı Meclis gündemindeki yerini koruyor. Umarım TBMM, mevcut önyargıları, engelleri aşarak yeni ve gerçekten demokratik bir anayasa yapmayı başarır. Bu, Kürt sorunu ve Alevi sorunu başta olmak üzere, ülkenin önemli sorunlarının çözümüne uygun zemin oluşturacak bir anayasa olmalıdır. Ülkemizin barışa ve çağdaş bir demokrasiye ihtiyacı var. Bu ikisinin varlığı ise birbirine bağlı ve bunu ancak temel sorunlarımızı adalet ve eşitlik temelinde çözerek başarabiliriz. TBMM’ye yeni yasama yılında bu doğrultudaki çabalarında başarılar dilerim." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.