Burçlu Öğrenciler Şiir Ve Resimlerle 'Ekmek İsrafını' Anlattı

Burçlu Öğrenciler Şiir Ve Resimlerle 'Ekmek İsrafını' Anlattı

Adana Burç Okulları, öğrencilerini geleceği hazırlarken toplumsal konularda da son derece hassas davranıyor. Burçlu öğrenciler, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ekmek İsrafının Önlenmesi’ konulu resim,...

Adana Burç Okulları, öğrencilerini geleceği hazırlarken toplumsal konularda da son derece hassas davranıyor. Burçlu öğrenciler, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Ekmek İsrafının Önlenmesi’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında birinci oldu.

    Adana’da Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçe sınırları içerisinde yer alan ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında ‘Ekmek İsrafının Önlenmesi’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlendi. Yarışmanın önemine dikkat çeken Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri “Ekmek israfı konusunda farkındalık ve duyarlılık sağlamayı, toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirmeyi, israf alışkanlığını değiştirmeyi, ekmek israfıyla birlikte diğer israflara da dikkat çekmeyi, kaynaklarımızın heba olmamasını hedefleyen ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ kapsamında bu yarışmalar düzenlendi.” dedi.

    Sultan Sözeri, yarışma ile öğrencilerinin israf konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak için birbirinden güzel resim, şiir ve kompozisyon hazırladığını belirtti. Sözeri, "İsrafın üretim ve tüketim aşamalarında önlenmesi, ekmeğin uygun yöntemler ile muhafazasının sağlanması, bayat veya ihtiyaç fazlası ekmeğin yine insan gıdası olarak değerlendirilmesi konularında toplumun bilinçlendirilmesi ve tam buğday ekmeği tüketiminin yaygınlaştırılması gerekiyor." diye konuştu.

    Şiir yarışmasında ilkokullar arasın Burç Çukurova İlkokulu öğrencisi Nurullah Bera Tekeş, ortaokullarda Burç Çukurova Ortaokulu öğrencisi Erdem Eren Coşkun, ortaokullar resim yarışmasında da Burç Vural Ortaokulu öğrencisi Günelay Taş birinci olurken resim dalında da Burç Çukurova İlkokulu öğrencisi M. Enes Caymaz ikinciliği elde etti.

    Dereceye giren öğrencileri ödülleri ise Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu’nda yapılan tören ile verildi. Tören sonunda Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, dereceye giren öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.