Burçlu Öğrenciler Kızılay Haftası'nı Kutladı

Burçlu Öğrenciler Kızılay Haftası'nı Kutladı

Burç Öge İlkokulu öğrencileri, eğitim-öğretimlerine ara vererek Kızılay’ın 146. kuruluş yıldönümünü kutladı. Burç Öge İlkokulu konferans salonunda, Türk Kızılay Derneği Adana Şubesi görevlileri tarafından Kızılay’ın kuruluş...

Burç Öge İlkokulu öğrencileri, eğitim-öğretimlerine ara vererek Kızılay’ın 146. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Burç Öge İlkokulu konferans salonunda, Türk Kızılay Derneği Adana Şubesi görevlileri tarafından Kızılay’ın kuruluş amacı ve faaliyetleri ile ilgili sunum yapıldı. Kızılay ile ilgili anlatılan bilgileri büyük bir dikkatle dinleyen öğrenciler, sunumların ardından ise yine Kızılay tarafından hazırlanan çizgi filmi izledi. Kızılay’ın sadece Türkiye’de değil tüm dünyada, evrensel olarak yardım çalışmaları yaptığını öğrenen Burçlu minikler, kafalarına takılan soruları da Kızılay yetkililerine sorarak merak ettikleri konular hakkında bilgi sahibi oldu. Türk Kızılayı’nı yakından tanıma şansı bulan Burçlu minikler, bundan sonra Kızılay için de çalışacaklarını söyledi. Burçlu öğrenciler, "Kızılay’ın daha fazla insana yardım edebilmesi için, daha fazla bağış toplayabilmesi gerekiyormuş. Bugün biz bunu öğrendik ve sondan sonra daha çok ihtiyaç sahibi yada yoksul insanlara yardım yapılması için duyarlı olacağız bu durumu büyüklerimize anlatacağız. Ayrıca Kızılay’ın çalışmalarına destek vereceğiz." diye konuştu.

Burç Öge İlkokulu Müdürü Hakan Öz ise öğrencilerini derslerin yanında topluma duyarlı olarak yetiştirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin Kızılay Adana Şubesi’ni ziyareti öğrencilerimiz için çok yararlı oldu. Çocuklarımız ufku gelişti ve topluma olan duyarlılığı arttı. Kızılay’ın amacını ve çalışmalarını öğrenen öğrencilerimizin bundan böyle birer Kızılay gönüllüsü olarak çalışacağına inanıyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.