Burç Okulları, Yaz Buluşması İle Öğrencileri Yeni Döneme Motive Etti

Burç Okulları, Yaz Buluşması İle Öğrencileri Yeni Döneme Motive Etti

Adana Özel Burç Okulları, yeni eğitim-öğretim yılına hızlı girdi. Yeni dönem öncesi 'Yaz Buluşması' adıyla program düzenleyen Burç Okulları, öğrenciler ve ailelerini gönüllerince eğlendirdi. Burç Çukurova Anaokulu ve İlköğretim...

Adana Özel Burç Okulları, yeni eğitim-öğretim yılına hızlı girdi. Yeni dönem öncesi 'Yaz Buluşması' adıyla program düzenleyen Burç Okulları, öğrenciler ve ailelerini gönüllerince eğlendirdi.

Burç Çukurova Anaokulu ve İlköğretim Okulu'nda düzenlenen yaz buluşması büyük ilgi gördü. Yeni eğitim sezonuna başlarken ailelerin ve çocukların motivasyonunu güçlü kılmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar eğlenirken anne ve babalar da ‘aile içi eğitim semineri’ ile çocuklarının okul yaşamı sürecinde nasıl davranmaları gerektiği konusunda önemli bilgiler edindi. Programda, öğrenciler okul bahçesinde kurulan şişme oyun parkında doyasıya oyun oynadı, okulun hayvanat bahçesinde Pony ata bindi, palyaço ile de renkli dakikalar geçirdi. Ebeveynler ise Şifa Üniversitesi’nden Psikolojik Rehber Dr. Fatih Kalkınç’ın anlatımıyla 'Aile İçi İletişim Semineri’ne katıldı.

Özel Burç Çukurova Anaokulu Müdürü Servet Genç, yeni eğitim öğretim yılı öncesi özellikle ilkokul öğrencilerinin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirtti. Öğrencilerinin aileleriyle etkinliğe katıldığını ifade eden Genç, "Çocuklarımızın aileleri ile ilişkilerini güçlendirmek eğitimdeki başarılarını artırmak bizim için de son derece önemli." dedi.

İNSANLARDA YETENEK İLE ZEKÂ EŞİT ORANDA

Çocukların ergenlik dönemi hakkında ailelere bilgiler veren Dr. Fatih Kalkınç, ergenliğin 9-10 yaşında başlayıp 18-19 yaşlarında son bulunduğunu vurguladı. Yeni yazılan makalelerde ergenliğin 25 yaşına kadar sürdüğünün belirtildiğini anlatan Kalkınç, bu yaş aralığının fiziksel değil ruhsal ergenlik için geçerli olduğunun altını çizdi.

İnsanlarda yeteneğin zekâyla eşit olduğuna vurgu yapan Kalkınç, "Çocuk bir şeyi ne kadar çok kullanırsa o kadar çok yeteneği gelişir. Ben 20 sene ilkokulda eğitim verdim. Biz çocukları birinci sınıfa alırken bir zekâ testi yapıyoruz. Örneğin çocuğun el becerisi 8 yaş, konuşma seviyesi 9 yaş. Bu çocuk süper zekâlı ama el becerisi 4 yaş. Bu durumda çocuk gelişmemiş oluyor. Arkadaşlarının 10 dakikada yazdığı ödevi bu çocuk 2 saatte yazıyor. Aileler ise çok ödev veriyorsunuz diyorlar. Çok ödev vermiyoruz. Çocuklarınızın öğrendiğine eminseniz daha fazlası için zorlamayın. Aksi takdirde gelişimlerini tamamlayamazlar." ifadelerini kullandı.

Okulların açılmasına az bir zaman kalmasına rağmen birçok velinin henüz buna hazır olmadığını söyleyen Kalkınç, anne ve babalara seslenerek, "Çocuğunuzun ileride daha zeki, daha başarılı ve kendi ayakları üzerinde durmasını istiyorsanız, çocuklarınızın yapabileceği işleri siz yapmayın. Onların öz güvenlerini kazanmasına destek olun. Çocuğunuzun bir birey olduğunu unutmayın." şeklinde konuştu. Program sonunda Fatih Kalkınç, kitaplarını imzaladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.