Burç Okulları, Bilim Olimpiyatları'nda İki Madalya Aldı

Burç Okulları, Bilim Olimpiyatları'nda İki Madalya Aldı

Adana Burç Okulları, Ulusal Bilim Olimpiyatları’ndaki başarısına bir yenisini daha ekledi. Geçen yıl yarışmadan bronz madalya ile dönen Burç öğrencileri, bu yıl bir gümüş ve bir bronz madalya almayı başardı. Öğrencilere sunduğu kaliteli...

Adana Burç Okulları, Ulusal Bilim Olimpiyatları’ndaki başarısına bir yenisini daha ekledi. Geçen yıl yarışmadan bronz madalya ile dönen Burç öğrencileri, bu yıl bir gümüş ve bir bronz madalya almayı başardı.

Öğrencilere sunduğu kaliteli eğitimle Adana’nın en başarılı okullarının başında yer alana Burç Okulları öğrencileri, önceki sene olimpiyat, proje, spor, kültür dallarında toplam 151, geçen sene de 197 madalya aldı. YGS ve TEOG sınavında da Adana şampiyonlarını çıkaran Burç Okulları başarılarına bu yıl da devam etti.

Burç Okulları’nın 3 öğrencisi, 22. Ulusal Bilim ve 19. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatları için 17 Mayıs’ta yapılan birinci sınavda Türkiye genelinde finale kalan 54 öğrenci arasında yer aldı. Ulusal Bilim Olimpiyatları ikinci aşama sınavına için TÜBİTAK Yaz Okulu’na 3 öğrencisi gönderen Burç Okulları, Matematik Bilim Olimpiyatları 2. aşama sınavına 15-16 Kasım tarihlerinde başkent Ankara’da giren öğrenciler, bugün Ato-Congresıum’da düzenlenen ödül töreninde sonuçların açıklanmasını büyük bir heyecan ile bekledi.

Açıklanan sonuçlara göre Burç Okulları 9. sınıf öğrencisi Erencan Gür gümüş, 9. sınıf öğrencisi Muhammet Enes Kangöz ise bronz madalya alarak Adana’nın gururu oldu. Başarılı öğrenciler madalyalarını TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak’ın elinden aldı. Gümüş madalya kazanan Erencan Gür, okullarını ve Adana’yı Türkiye’de en güzel şekilde temsil ettiklerini belirterek, “Şimdi hem okulumuzu hem de Türkiye’yi yurt dışındaki yarışmalarda temsil edeceğiz. Bu nedenle çok mutluyum.” dedi.

Derece yapan öğrencileri ile gurur duyduğunu söyleyen Özel Burç Okulları Olimpiyat Koordinatörü Emrah Türkmen, başarının altında tutku ve hayallerin yer aldığını söyledi. Yakaladıkları başarı grafiğini daha da yükseltmek için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Emrah Türkmen, her geçen yıl başarılarına bir yenisini daha ekleyeceklerini kaydetti.

Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri ise öğrencilerinin bu yıl ulaşılması zor bir başarıya imza attığını söyledi. Bundan sonra Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için çaba göstereceklerini belirten Sultan Sözeri, “Gelecekteki dünyanın mimarı olacak kişileri yetiştirmenin büyük sevincini yaşıyorum. Öğrencilerimizin elde etmiş olduğu bu başarının kazanılmasında başta aileleri olmak üzere öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.