Burç Ceyhan Koleji'nde Seçim Heyecanı

Burç Ceyhan Koleji'nde Seçim Heyecanı

Özel Burç Ceyhan Koleji, öğrenciler arasında okul öğrenci temsilciliği için seçim düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Yönergesi gereğince 2005’ten buyana her yıl okul içinde 'Okul Meclisi Başkanlığı'...

Özel Burç Ceyhan Koleji, öğrenciler arasında okul öğrenci temsilciliği için seçim düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Yönergesi gereğince 2005’ten buyana her yıl okul içinde 'Okul Meclisi Başkanlığı' seçimi yapılıyor. Bu yıl da başkanlık için öğrenciler arasında tatlı bir rekabet yaşandı. Okul öğrenci temsilcisi olabilmek için öğrenciler arkadaşlarına projelerini anlattı. Önce her sınıftan bir başkan seçildi. Sonra da okul başkanlığı olabilmek için diğer arkadaşlarıyla yarıştı.

    Adana’nın Ceyhan ilçesindeki Özel Burç Ceyhan İlk-Orta Okulu'nda öğrenci temsilci başkanlığı seçimi yapıldı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde afişlerle, sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile propaganda çalışmalarını sürdürdü, seçim günü propaganda yasağıyla birlikte, seçime yönelik reklam ve afiş çalışmaları sonlandırıldı. Normal seçimleri aratmayan okul seçimleri için her aday için pusulalar da basıldı. Öğrenci kimi başkan görmek istiyorsa onu zarfın içine koyarak sandığa attı. Burç Ceyhan Koleji’nin 3D sinema ve ders salonunda yapılan Okul Meclisi Başkanlığı seçimlerinde ilkokulda toplam 67 öğrenci oy kullanılırken 1 oy geçersiz sayıldı.Ortaokulda ise 98 öğrenci oy kullanırken 4 oy geçersiz sayıldı.

    İlkokul Temsilci Meclis Başkan adaylarından Şükrü Efe Acar, 27 oy alarak Okul Temsilci Başkanı olurken, Neslihan Polat da 16 oyla Başkan Yardımcısı seçildi. Ortaokul Temsilci Meclis Başkanlığı'na ise Ethem Necdet Annak 47 oyla başkan, 20 oy alan Elif Beyza Kurt Başkan Yardımcısı seçildi.

    Okul Müdürü Evliya Demiraslan, "Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği, 2005 yılından bu yana devam eden bu seçimlerde amaç, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme- seçilme ve oy verme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılmasıdır. Seçim süreci içersinde, okulumuzda önce şube temsilcilerinden oluşan okul öğrenci meclisi oluşturuldu. Daha sonra meclis içersinden ilkokullarda Şükrü Efe Acar, Ortaokulda Ethem Necdet Annak yapılan seçim sonucunda Öğrenci Meclis Başkanlığı'nı kazandılar, öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.