Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çalışmalarına Başlandı

Bulgaristan'da Hükümet Kurma Çalışmalarına Başlandı

Bulgaristan'da hükümet kurma çalışmaları başladı. 5 Ekim'de düzenlenen erken genel seçimlerde yüzde 32 oranında oy alarak birinci olan GERB partisi, ikinci gelen Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ile görüşme yaptı.Eski Başbakan Boyko Borisov'un...

Bulgaristan'da hükümet kurma çalışmaları başladı. 5 Ekim'de düzenlenen erken genel seçimlerde yüzde 32 oranında oy alarak birinci olan GERB partisi, ikinci gelen Bulgar Sosyalist Partisi (BSP) ile görüşme yaptı.

Eski Başbakan Boyko Borisov'un partisi olan GERB'in, yarın Hak ve Özgürlükler Hareketi ile ve hafta sonuna kadar da diğer partilerle görüşmesi bekleniyor.

AZ SAYIDA OYLA SEÇİLEN MİLLETVEKİLLERİNE TEPKİ

Bu arada Hak ve Özgürlükler Hareketi'nden (HÖH) seçilen Aleksandır Metodiev'in 850 oy ile Köstendil'den milletvekili olması ile ilgili protestolar başlatıldı. Türkiye başta olmak üzere yurtdışından gelen oyların seçim bölgelerine dağıtılmasını düzenleyen Hare-Niemeyer metodu sayesinde kazanılan sandalye sebebiyle, Köstendil'den bir grup Yunanistan sınırına giden yolu kapattı. Bunun dışında Gabrovo, Yambol ve Dupnitsa'da bölgelerinden seçilen HÖH milletvekillilerini protesto etmek amacıyla da gösteriler düzenlendi. Göstericiler seçmenin iradesinin gasp edildiğini öne sürüyor.

HÖH yönetimi, çok az oyla başka partilerden de farklı bölgelerde milletvekili seçildiğini ve bunun konuşulmadığını savundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.