Bülent Keskin’in iki romanı daha okurlarıyla buluştu

Bülent Keskin’in iki romanı daha okurlarıyla buluştu

Yazar Bülent Keskin’in “Kırmızı Kar” ve “İstampulga Keterbiz” isimlerindeki iki romanı geçtiğimiz günlerde okurların beğenisine sunuldu.

Kitaplarını anlatan Bülent Keskin, “Kırmızı Kar” romanını duyduğu gerçek olaylardan etkilenerek kurguladığını, kitabın adını duyanların ilk tepkisinin “Kırmızı kar olur muymuş?” sorusu olduğunu dile getirdi. Orta Anadolu’daki bir köyde yaşanan bazı olayları roman tekniği kullanarak yazdığını ifade eden Keskin, insanların hayat çizgisinde basit olarak görünen alelade mevzuların bile farklı sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Bülent Keskin, “İstampulga Keterbiz” isimli romanının ismiyle dikkat çektiğini, bu ismin Karaçay Türkçesi olduğunu ama kitabın İstanbul Türkçesi ile yazıldığını ifade etti. Bu romanı kurgularken Kafkasya’ya, Almanya’ya ve güzeller güzeli İstanbul’a dair farklı hayaller ile tarihi gerçekler arasında okurları seyahat ettirmeye çalıştığını dile getiren Keskin, romanda bambaşka bir dünyada hiçbir şeyden haberi olmadan yaşayan bir kişinin annesinin ölümüyle birlikte tahayyül edemeyeceği bilgilere ulaşması ve bambaşka bir dünyaya doğru kucak açarken tarihe mal olmuş bilmediği birçok insanın da kendi geçmişiyle ilintili olduğunu şaşkınlıkla öğreneceğini belirtti.

İki kitaba da Kitapyurdu internet sitesinden ulaşılabilir.

MESUT TURAN


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.