Bülent Arınç: Hocaefendi'yi ayrı bir yere koymak gerek

Bülent Arınç: Hocaefendi'yi ayrı bir yere koymak gerek

Hükümet-cemaat çekişmesini değerlendiren Bülent Arınç, Fethullah Gülen'in verdiği röportajı da yorumladı.

Bursa'daki yerel televizyon kanalı AS TV'ye açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Artık o cemaati bir kenara çıkarıp koymalıyız. O cemaatin içinden veya dışından birtakım iş birliği yaparak bir siyasi provokasyonla hükümeti devirmeye çalışan bir organizasyondan bahsetmeliyiz" dedi.

"HOCAEFENDİ'Yİ BİR KENARA KOYMAK GEREK"

Arınç, Fethullah Gülen'i tartışmanın merkezinden çıkarmak gerektiğini, ona saygısının hala devam ettiğini belirtti.

Arınç, "Bunu söylemek doğru mu bilmiyorum ama ben, şunlar, şunlar, şunlar yapılsa bile bugüne kadarki öğretisiyle bugüne kadarki konuşmalarıyla yaşantısıyla tarzıyla Hocaefendi'yi bir kenara koymak ve onun üzerinden bir şeyler yapmamak gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"HOCAEFENDİ DUYGUSAL BİR İNSAN"

Arınç, Gülen'in üç gündür yayımlanan açıklamalarına da değinerek şöyle dedi:

"Bizzat cemaatin çıkardığı bir gazete ve bunlar belli bir şekilde de satılıyor. Takdir ediyoruz, okuyoruz. Benim de halen evime geliyor, abonesiyim, aboneliğimi de kesmedim. 'Neler yazıyorlar, bir bakalım' diye biz de okuyoruz."

"Biz her şeyi yok kabul etmiyoruz ki 'Bu da geçer ya hu' diyoruz. Burada yanlış, hata yapanlar cezasını çekecek. Çünkü bilerek hata yapıyorlar. Bilerek kötülük yapıyorlar, hata yapmıyorlar. Şimdi beddua etmiş yine veya lanet okumuş. Duygusal bir insandır Hocaefendi, daha evvel de buna benzer bir şey yaptı ve belki de kırılma noktası o. Başbakanımız da arkadaşlarımız da ona çok üzüldü. Onlar, 'İslam'da bunun yeri vardır' diyorlar. Mülaane diye bir şey. Ben de ilk defa duydum, belki de vardır. Yani 'Kendimizi de işin içine koyarak lanet veya beddua okuyoruz, Peygamber de böyle yapmıştı' diyorlar. Ben orasını bilmem ama lanet okumaya gerek yok. Niye lanet okuyorsun."

"'BİZİM HÜKÜMETLE MESELEMİZ YOKTUR' DESE.."

"Söyleyecek tek cümle var, 'Bu tuzakları kuran bizden değildir, bu dinlemeleri yapan, iftiraları atan, bu montajları yapan bizden değildir. Bizim hükümetle bir meselemiz yoktur. Biz Türkiye'nin selametini istiyoruz ve kim ki bize mensup olduğunu iddia ederken bu işleri yapmışsa onu reddediyoruz' dese mesele kalmayacak bizim açımızdan. Yapılmadı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.