Bulanık’ta 3 Okula Molotoflu Saldırı

Bulanık’ta 3 Okula Molotoflu Saldırı

Muş’un Bulanık ilçesinde yüzü kapalı bir grup, molofot ve havai fişeklerle okullara saldırdı. Molotofların atıldığı 3 okulda yangın çıktı ve okullar kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda...

Muş’un Bulanık ilçesinde yüzü kapalı bir grup, molofot ve havai fişeklerle okullara saldırdı. Molotofların atıldığı 3 okulda yangın çıktı ve okullar kullanılamaz hale geldi. Yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullarda yarın ders başı yapılamayacak.

Muş’un Bulanık ilçesinde akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 60 kişilik grubun hedefinde okullar vardı. Gurup ilk olarak Bulanık ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan 12 derslikli Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi. Okul kapılarını kıran göstericiler içeride bulunan her şeyi molotof atarak yaktı.

PKK yandaşları ikinci hedef olarak Şehitlik Mahallesinde bulunan Fatih İlköğretim Okulu oldu. 8 derslikli binaya saldıran PKK yandaşları yine kapıları kırıp okula girdiler. Okulun tüm kapılarını pencerelerini kıran göstericiler resmi evrakları, kütüphaneyi molotofla ateşe verdi. PKK yandaşları son olarak Kültür Mahallesi'nde bulunan 125. Yıl İlköğretim Okulu'nu ateşe verdi. Göstericilerin yaktığı okullardaki hasar sabah güneşin doğması ile gün yüzüne çıktı. Üç okulda yarın başlaması gereken eğitim öğretime başlanamayacak.

"MOLOTOFLARLA YAKILAN OKULLAR SAATLER SONRA SÖNDÜRÜLEBİLDİ"

Molotoflu saldırı sonucunda alevler içinde kalan üç okul binası itfaiye ekipleri tarafından saatler süren çalışmanın ardından söndürülebildi. Üç ayrı okulda meydana gelen yangına Malazgirt ilçesi ve belde belediyelerden itfaiye ekiplerinin çağrıldığı belirtildi. Kısa sürede olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu, okulların tamamına yayılan yangın saatler sonra kontrol altına alınabildi.

"OKULLAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği okullar kullanılamaz hale gelirken, sabah erken saatlerinde okullarını ziyaret eden öğrenciler ise çok üzgün olduklarını dile getirdiler. Başka bir okulda okumak istemediklerini belirten öğrenciler, ‘üzgünüz’ dediler. 12 derslikli Mehmet Akif İlköğretim Okulu, 8 derslikli Fatih İlköğretim Okulu ve 8 derslikli 125. Yıl İlköğretim Okulu'nda verilmesi planlanan ikili öğretimde yaklaşık 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.