Bugiad: Merkezi Bütçenin Fazla Vermesi Ekonomi İçin İyi

Bugiad: Merkezi Bütçenin Fazla Vermesi Ekonomi İçin İyi

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan bütçe uygulama sonuçlarını değerlendirdi. Merkezi yönetim bütçesinin ilk 8 ay içerisinde 231 milyon lira fazla vermesinin ülke ekonomisi için oldukça önemli olduğunu dile getiren Başkan Ali Fuat Er, yakalanan başarının en büyük etkeninin mali disiplindeki başarılı uygulamalar olduğunu belirtti.

Bütçenin bu yıl oldukça güçlü bir performans sergilediğini dile getiren Er, “Dünya’da yaşanılan siyasi ve ekonomik çalkantılar özellikle dış ticarette kendini hissettirdiği dönemde ocak-ağustos döneminde bütçenin 231 milyon lira fazla vermesi oldukça sevindirici. Bir ekonomi iki açığı birden kaldırmaz. Birisi cari açık, diğeri bütçe açığı. Cari açık problemi olan Türkiye ekonomisinin bütçe sağlamlığı ekonomiyi rahatlatıyor. Özelleştirme gelirlerinin beklenenden fazla olması ve vergi gelirindeki artışın sonucunda oluşan bu tablo, yıl sonundaki 34 milyar TL olması beklenen bütçe açığının daha aşağıda gerçekleşebileceğini bize gösteriyor." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.