Bugatti Veyron ailesine yeni üye

Bugatti Veyron ailesine yeni üye

Veyron ailesine yeni bir üye katıldı. Markanın kurucusu Ettore Bugatti’nin yakın arkadaşının ismi verilen araç sadece 3 adet üretilecek.

Süper spor otomobil üreticisi Bugatti, ‘Les Legendes de Bugatti-Bugatti Efsaneleri’ özel serisinin yeni üyesini Dubai Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıttı. 6 araçlık bu özel serinin 3’üncü modeli olan Veyron Meo Costantini, diğer iki otomobil gibi markanın Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse modelinden geliştirilmiş.

Vergisiz fiyatı 5.7 milyon lira

Markanın kurucusu Ettore Bugatti’nin yakın arkadaşı olan Meo Costantini’nin adı verilen yeni araç, vergiler ve nakliye hariç tam 2 milyon 90 bin euroluk (yaklaşık 5.7 milyon lira) etikete sahip. Uzun yıllar markanın fabrika yarış takımının başkanlık ve Type 35 modelinin pilotluk koltuğunda oturan Constantini, Targa Florio yarışını iki kez kazanmıştı.

Karbon fiberden üretilmiş

Sadece 3 araç ile sınırlandırılan bu özel modelin gövdesi karbon fiberden üretilmiş.  Kanatlar, kapılar, kapıların devamındaki parçalar, aynalar ve ön tampon köşeleri alüminyumdan işlenmiş. Aracın özel mavi rengi, Fransa’nın klasik motor sporları rengi ve markanın Type 35 isimli efsane yarış aracının renginden türetilmiş. Araçta kullanılan 8 litrelik W16 motor, 1200 beygir güç ve 1500 nm tork üretiyor. 0-100 km/s ivmelenmesini 2.6 saniyede tamamlayan araç, Nisan 2013’te ulaştığı 408.84 km/s’lik maksimum süratle en hızlı seri üretim roadster unvanının da sahibi.

FIAT

Dosya masrafsız vade farksız kredi

Fi­at, ti­ca­ri araç gru­bu için ye­ni bir kam­pan­ya haz›rlad›. Kas›m so­nu­na ka­dar de­vam ede­cek kam­pan­ya kap­sam›nda, Koç Fi­at Kre­di­’nin des­te€iy­le, dos­ya mas­rafs›z 20 bin li­ra­ya 20 ay yüz­de 0 fa­iz­li kre­di f›rsat› su­nu­lu­yor. Da­ha faz­la kre­di­ye ih­ti­yaç du­yan­lar› da unut­ma­yan mar­ka, 30 bin li­ra­ya 60 ay va­de­li yüz­de 0,72 fa­iz­li kre­di­yi de se­çe­nek­ler aras›na ek­le­mifl. Öte yan­dan kre­di al­ter­na­tif­le­ri­ne ek ola­rak, tüm mo­del­ler­de peflin al›mlar­da 1750 li­ral›k in­di­rim avan­taj› da su­nu­lu­yor. Bu kap­sam­da Fi­ori­no­’ya 28 bin 50, ye­ni Dob­lo­’ya ise 34 bin 300 li­ra­dan baflla­yan fi­yat­lar­la sa­hip ol­mak müm­kün. 

CITROEN

6 bin liraya varan takas indirimi

FransIz oto­mo­tiv üre­ti­ci­si Cit­ro­en, 2013 y›l› bit­me­den y›lso­nu ta­kas kam­pan­yas›n› bafllatt›. Kam­pan­ya kap­sam›nda ti­ca­ri mo­del­ler­de 5 bin, bi­nek mo­del­ler­dey­se 6 bin li­ra­ya va­ran ta­kas in­di­ri­mi su­nu­lu­yor. Bu kap­sam­da mar­kan›n B-Se­da­n’› C- Ely­se­e 33 bin 500 li­ral›k bafllang›ç fi­yat›yla dik­kat çe­ki­yor. 75, 90 ve 115 bey­gir güç üre­ten ver­si­yon­lar› olan Ber­lin­go­’y­sa 36 bin 600 li­ra­dan baflla­yan fi­yat›yla öne ç›k›yor.

GÖKHAN KARA - BUGÜN GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.