Bu yıl yeni sezonda fiyatı en az artan ürün kestane oldu

Bu yıl yeni sezonda fiyatı en az artan ürün kestane oldu

Kış aylarının gelmesiyle birlikte tezgâhlarda yerini alan kestane, fiyatı en az artan ürünler arasında bulunuyor. Konya Öztorun Kuruyemiş çalışanı Ahmet Fatih Eroğlu, kestanenin 80 liradan satıldığını kaydetti

Konya’da geçtiğimiz yıl 60 liradan satılan kestane yeni sezonda 80 liradan tezgâhtaki yerini aldı. Birçok üründe fiyatlar yüzde 100’ü bulan oranda artarken, bu yıl yeni sezonda fiyatı en az artan ürün kestane oldu. 

adsiz-002.jpg

KONYALILAR SEVİYOR

Bedesten Çarşısı esnaflarından Öztorun Kuruyemiş çalışanı Ahmet Fatih Eroğlu, kestanenin üretiminin zorlu olduğunu belirterek, ürünün bolluğundan dolayı zammın az geldiğini söyledi. Eroğlu, “Ürünlerimiz arasında en az zam gelen kestane oldu. Bunun nedeni hem kestanenin bolluğundan bir de kestane üreticinin çok olması bunun zeminini hazırladı. Kış aylarında kestane tüketimi fazla oluyor. Vatandaş bu tür ürünlere rağbet gösteriyor. Ama şu an da malum doğalgazlı evlerin çoğalması biraz durumları değiştirdi. İnsanlar eskiye özlem duyuyor. Bu sayede bu özlemlerini gidermek için bizlerde seyyar bir şekilde burada kestanelere pişirerek Konyalılara sunuyoruz. Konyalılar kestaneyi çok seviyor. Bu yüzden bizlerinde işlerine bu yansıyor. Hem ucuz olması vatandaşın biraz da olsa istediğini tüketmesi konusunda yardımcı oluyor. Keşke tüm ürünlere bu şekilde zam gelmeseydi” diye konuştu. 

HER ŞEY TOZPEMBE DEĞİL

Özel olarak Konyalılara közde kestane pişirdiklerini belirten Eroğlu, şunları söyledi: “Özel olarak Konyalılara kestane pişiriyoruz. Gerçekten çok rağbet gördüğünü söyleyebilirim. Kestanelerin en iyisini, en kalitelisini alarak burada vatandaşların geçmişe hasretlerini dindirmeye çalışıyoruz. Ama her şey bu şekilde tozpembe değil maalesef. Geçen günlerde fındığa bir zam daha geldi. Nedenini gerçekten kimse bilemiyor. Neden zam geldi, nereden geldi, niye geldi, bu soruların cevabı maalesef bulunamıyor. Bu çarık bir şekilde çevirmek gerekiyor ve çevirmeye çalışıyoruz. Kış ayları bizler için bir avantaj. Bu hususu en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.” 

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum