"Bu tuzağa düşmeyelim"

"Bu tuzağa düşmeyelim"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Mustafa Kabakcı, son dönemde terör hareketlerinin arttığını belirterek, "İçimizdeki kardeşle

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Mustafa Kabakcı, son dönemde terör hareketlerinin arttığını belirterek, "İçimizdeki kardeşlerimizi ötekileştirerek terörün ekmeğine yağ sürmemeliyiz" dedi. AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mustafa Kabakcı, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mustafa Yazlık, Mustafa Varol, il yönetim kurulu üyeleri Seyit Ahmet Biçer ve Mehmet Önal ile birlikte İhlas Haber Ajansı (İHA) Konya Bölge Müdürü Kenan Arvas'ı ziyaret ederek, son günlerde artan terör saldırılarını değerlendirdi. Kürt kimliği taşıyanların bir takım taleplerinin yerine getirildiğini ancak buna rağmen terör saldırılarının arttığını kaydeden Kabakcı, terör örgütü PKK'nın hiçbir zaman Kürt halkını temsil etmediğini bildirdi. Kabakcı, "Türkiye'deki etnik terör bir takım taleplerle 1980'li yıllarda ortaya çıktı. Bakıyoruz, talepleri ile ilgili olumlu yönde gelişmeler var. Kürt kimliğinin tanınması ile ilgili, kendisini Kürt olarak tanımlayan kardeşlerimizin anadil gibi, köy isimlerinin iadesi gibi, istedikleri isimleri çocuklarına verme gibi, Kürt dilinin kurslarda öğretilmesi gibi, bunlarda ilerlemeleri hep beraber görüyoruz ama teröre bunları gerekçe yapanların terörü azaltma yerine artırdığını görüyoruz. Bütün bu iyileşmelere rağmen terör niye durmuyor da artıyor sorusuna cevap aradığımız zaman diyoruz ki, terörü artıranlar bu halkı hedeflemiyorlar. Başka şeyler hedefliyorlar. Terörü yapanların arkasında bu örgütten öte üst bir akılın olduğu şüphesi aklımıza geliyor. Son dönemde yapılanlara baktığımızda esas ana kitlenin sinir uçlarının tahrik edildiğini görüyoruz. Ana kitle kendisini başka etnik bir biçimde adlandıran kardeşlerimize karşı ciddi manada tahrik ediliyor.
Terör örgütü etnik adını aldığı kitlenin hiçbir zaman temsilcisi olmamıştır. Çünkü Kürt kardeşlerimiz son derece inançlı dindar insanlardır. Halbuki terör örgütü Marksist bir harekettir" dedi.

"TAHRİKLERE KAPILMAYIN"
Terör örgütünün kışkırtmalarla kardeş kavgası çıkarmaya çalıştığına değinen Kabakcı, 'Tahriklere kapılmayın' uyarısında bulunarak, "İçimizdeki Kürt kardeşlerimizi ötekileştirerek, terör örgütünün ekmeğine yağ sürmemeliyiz. Zaten kendisine ait bir parçayı kenara almışken, onu hiç tasvip etmeyen, onunla hiç ortak noktası bulunmayan büyük bir çoğunluğu ötekileştirerek onların insafına terk etmek, onlara doğru ötekileştirmek itelemek, toptan hükümler vermek Türk milletinin geleneğinde yoktur. Onun için milletimiz son derece dikkatli olmak zorundadır. Kardeşliği güçlendirmek için çalışmalarına devam etmelidir" diye konuştu.

"TOPLUMU AYRIŞTIRMAK İSTİYORLAR, BU TUZAĞA DÜŞMEYELİM"
Kabakcı, terörü vücuda girmiş bir hastalık olarak değerlendirerek, "Bu hastalığın diğer organlara sıçramasına fırsat vermemeliyiz" dedi. Kabakcı, "Terör bir tümör olsaydı bunu cerrahi müdahale ile söküp atmanız mümkün ama şuanda bir hastalık tarzında topluma hükmediyor. Özel güvenlik güçleriyle, özel harekatçılarla şiddet ortamını baskılayarak hastalığı azaltmalı ve başka organlara sıçramasına fırsat vermemeliyiz. Onun için milletimiz son derece dikkatli olmalı. Türkiye dünyanın coğrafi konum olarak en önemli yerinde. Türkiye'nin gelişmesini istemeyenler, gücünün artmasını istemeyenler kardeşi kardeşe düşürerek, toplumu ayrıştırıp ötekileştirerek bir hedefe varmayı hedefliyorlar. Milletimiz bu tuzağa düşmemiştir. Bundan sonrada inşallah düşmeyecektir. Türk devletinin ve milletin terörle, baskıyla yıldırıldığı tarihin hiçbir yerinde görülmemiştir. Bu bundan sonrada mümkün değildir. İddiaları bulunanlar ve teröre bunu gerekçe yapanlar artık meşru yollarla söyleyebilecek bir ortama sahiptirler. Türkiye demokratik bir ülkedir. Bunun için bütün milletimizin dikkatli olmaya, kardeşliğimize halel getirmemeye gayret etmeyi tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.