Bu şehir isterse olur

Bu şehir isterse olur

Konyaspor'un deneyimli teknik patronu Hüsnü Özkara, liglerin başlamasına sayılı günler kala takımını değerlendirdi

Gerekli takviyeleri yaptıklarını ve birkaç futbolcu daha alabileceklerini söyledi

Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu. Hazırlık döneminin sorunsuz geçtiğini ve lige büyük ölçüde hazır olduklarını belirten Özkara, takımın son durumunu ve yapılacak takviyeler hakkında konuştu. Geçen sezondan kalan bir kadroları olduğunu belirterek açıklamasına başlayan Özkara, “Konyaspor’a 3 sene önce geldiğimizde elde 2 tane futbolcumuz yoktu. Şimdi ise en azından bir altyapımız var. Bir çok genç oyuncu, geçen sezon takımda yer alarak bir hayli mesafe aldılar. Eskileri yeni isimlerle kaynaştırarak iyi bir takım oluşturduğumuzu söyleyebilirim” dedi.
ROBAK SORUNU ÇÖZÜLSÜN
Yabancı futbolcu tercihlerinde çok titiz davrandıklarının altını çizen Özkara, “Tercihimiz; Neca, Ali Zitouni ve Angelov oldu. Türkiye’yi iyi tanıyan, geçmiş yıllarda oynamış, tercümana bile ihtiyaç duymayan, takıma çok çabuk kaynaşabilen yabancı oyuncuları tercih ettik. Aldığımız oyuncularla çok çabuk kaynaştık. Her takımda olur ama bizim takımda bu kaynaşma daha fazla oldu” dedi. Sözleşmesi devam eden ancak idmanlara katılamayan Polonyalı Robak ile ise deneyimli çalıştırıcı şu ifadelere yer verdi: “Robak bizim temel sıkıntılarımızdan bir tanesi. Sezon başında geldiğimizde takımda olmak istemediğini belirtti ve gitti. Bizde ona göre plan-program yaptık. Daha sonra ben geldim, oynayacağım diyor. Yani olmuyor işte. Biz 1 aydır hazırlanıyoruz. Herkes takıma uyum sağladı. Bu sorunu yönetimin çözmesi lazım.” diye konuştu.
HAZIRLIK MAÇLARINDA İYİYDİK
Sezon öncesi iyi bir hava yakaladıklarını belirten yeşil-beyazlıların teknik patronu Hüsnü Özkara, “İyi bir havamız var. Zaten hazırlık maçlarına takımın durumu yansıdı. Konya dışında yaptığımız 2 kampta çok verimli geçti. Özellikle Bolu Kampı bizim için çok güzeldi. Tabi kamp süresince bazı sakatlıklar oldu. Selim ve Neca’yı bir süre dinlendirdik. Onun dışında çalışmalardan son derece memnunuz. Haftaya maçlarımız başlıyor. Bütün çalışmalarımızın gayesi, amacı; lige iyi bir başlangıç yapmak. Takımdaki birliktelik, antrenman temposu, saha içi ve dışı oyuncuların birbirleriyle diyalogları son derece memnun edici. Ama bunların hepsinin sahaya yansıması lazım” şeklinde konuştu.
GEREKLİ TAKVİYELERİ YAPIYORUZ
Özkara çok sayıda transfer yapıldığı yönündeki eleştirilere ise şöyle yanıt verdi: “Şimdi eksik olan mevkiler var dediğim zaman yanlış anlaşılıyor. 13 tane adam alındı gibi eleştiriler yapılıyor. Geçen sezon oynayan tüm gençlerimiz aramızda. Giden oyuncumuz yok. Yabancılar gitti, yerlerine yabancı alındı. Elimizde 3 stoperimiz var. Abdülkerim Bardakçı, Selim ve kaptan Erdinç. Bir tanesi sakatlansa yerine oynatabileceğimiz adamımız yok. Erkan Sekman’ı aldık. Erkan çok yönlü bir oyuncu. Hem sağ bek, hem stoper, hem de libero oynayabiliyor. Erkan’ı almakla mevki tercihimizi de değiştirebiliriz. 2 mevki yerine 1 mevki de olabilir. Ligin uzun bir maraton olduğunu düşünürsek, sakatlık ve formsuzlukları da düşünerek oyuncuya ihtiyaç duyabiliriz, bu nedenle birkaç tane daha oyuncu alabiliriz.”
KONYA’NIN POTANSİYELİNİ BİLİYORUM
Uzun ve zorlu bir maratona çıkacaklarını belirten deneyimli çalıştırıcı Özkara, “Biz sahada kendimize düşeni yapacağız. Seyircilerimizin de, basınımızın da, destek vereceğini biliyoruz. İnşallah hep birlikte bu takımı arzu ettiğimiz Süper Lig’e taşırız. Ayrıca 2. Lig’de yer alan Anadolu Selçukluspor’un bizim altyapıdan gelen oyuncuları almasıyla burada çok daha hareketli günlerin geçeceğini ve daha iyi futbolcuların yetişeceğini söyleyebilirim. 3-5 sene sonra Konyaspor’un 11’inden en az 9’unun Konyalı futbolculardan oluşacağına inanıyorum. Hedefimiz bu. İnşallah bunu başarırız. Biz Trabzon’da şampiyon olduğumuzda 11 tane Trabzonlu vardı. Ben Konya geldiğim birinci günden beri söylüyorum. Bu dördüncü seferimiz. Konya’nın bu potansiyeli var. Bu potansiyeli değerlendirmemiz lazım” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.