Bu saat uyanamayanı elektrikle uyandırıyor

Bu saat uyanamayanı elektrikle uyandırıyor

Bir otomobil mühendisliği öğrencisi dünyada milyonlarca kişinin geç kalmasını önleyecek bir saat üretti

Hindistan’da 19 yaşında bir otomobil mühendisliği öğrencisi dünyada milyonlarca kişinin işe/okula geç kalmasını önleyecek bir saat üretti. Saatinin alarmı her sabah çaldığında yarı bilinçsiz şekilde ‘ertele’ tuşuna basan Sankalp Sinha bu alışkanlığı yüzünden derslerine sürekli geç kalıyordu. Bu nedenle kendini yataktan hemen kaldıracak bir çözüm üretti.

Sinha, saatin üzerinde bulunan ertele tuşunun üzerini alüminyumla kapladı ve tuşa düşük seviyede elektrik verdi. Böylece ertele tuşuna her bastığınızda zararsız ama insanı uyandıracak kadar güçlü bir elektrik şokuna maruz kalıyorsunuz.
ÜRÜN PAZARLIK AŞAMASINDA

Yerel üreticilerle ‘Good Morning Sing N Shock’ ismini verdiği saatlerin seri üretimi için pazarlık aşamasında bulunduğunu belirten Sinha “Verilen şokun dereceleri olacak ve tüketici bunu kendi seçecek. Ürünün benimle aynı sorunu yaşayan birçok insana çare olacağını düşünüyorum” dedi.

Şu ana kadar sınırlı sayıda prototip üreten genç mühendis müzikle uyandırma seçeneği de bulunan saatin satış fiyatının yaklaşık 100 dolar olacağı bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.