Bu Okulda 8 Yıldır Herkes Güne Kitap Okuyarak Başlıyor

Bu Okulda 8 Yıldır Herkes Güne Kitap Okuyarak Başlıyor

Kayseri’de özel bir kolejin kitap okumayı teşvik amaçlı yaptığı çalışmayla öğrenciler, öğretmenler, hizmetliler güne kitap okuyarak başlıyor. 8 yıldır her gün 20 dakika kitap okuyan bütün çalışanlar ve öğrenciler, aylık ve yıllık...

Kayseri’de özel bir kolejin kitap okumayı teşvik amaçlı yaptığı çalışmayla öğrenciler, öğretmenler, hizmetliler güne kitap okuyarak başlıyor. 8 yıldır her gün 20 dakika kitap okuyan bütün çalışanlar ve öğrenciler, aylık ve yıllık okunan kitaplardan düzenlenen yarışmada ise ödül alıyorlar.

Özel Yılmaz Akansu ilkokulu ve ortaokulunda yaklaşık 500’ün üzerinde olan öğrenciler, öğretmenler ve diğer bütün çalışanlar kitap okuyarak güne başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler ders başlamadan önce 20 dakika kitap okuyor. Okulda çalışan yemekhane ve çaycı ise işlerinin hemen başında kitap okuyor. Kitap okunduğu 20 dakikalık bölümde neredeyse okulda hayat tamamen duruyor.

Özel Yılmaz Akansu ilkokulu ve ortaokulu öğrencileri, kitap okumayı teşvik ve özendirmek amacıyla, eğitim öğretim faaliyetine başlamadan önce öğrenciler, öğretmenler ve yardımcı personel sözsüz müzik eşliğinde 20 dakika boyunca 100 temel eser arasında yer alan kitaplardan okuyor. Haftanın her günü yapılan uygulamada öğrenciler, öğretmenler ve diğer görevliler ayda bir yara iki kitap bitirdiklerini belirtiyorlar. Türkçe zümresi ve sınıf öğretmenleri tarafından 100 temel eser kapsamında kitap seçimleri yapılıyor. Okul idaresi tarafından teşvik edilen bu uygulama her ay Türkçe zümresi tarafından yapılan sınavla kitap okuyan öğrencileri ödüllendiriyor.

Yılmaz Akansu Koleji Müdürü Erdal Öğülmüş, “Her gün sabah okulumuzda öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle ve diğer yardımcı personellerimizle sözsüz müzik eşliğinde kitap okuyoruz. Gerek öğrencilerimiz gerekse de öğretmenlerimiz uygulamanın pek çok kazanımlarını hayatlarında yaşıyorlar. Okuyan, okuduğunu anlayan ve yorum yapabilen öğrencilerimiz girdikleri deneme sınavlarında da kitap okumanın faydasını görüyorlar.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.