Bu maçta favori yok

Bu maçta favori yok

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile yapacağımız maç öncesi açıklamalar yaptı. oyuncularla neler konuştuğunu anlatan Hiddink, Nuri ve Burak hakkında da görüş bildirdi

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Hırvatistan ile yapacağımız maç öncesi açıklamalar yaptı. oyuncularla neler konuştuğunu anlatan Hiddink, Nuri ve Burak hakkında da görüş bildirdi

 

OYUNCULARIM BU MAÇA HAZIR

Oyuncularımız bu maçın öneminin farkındalar. Kısaca geçmişe bakarsak elemelerdeki maçlarda Almanya'nın en iyi takım olduğunu düşünüyorduk. Birinciliği hedefliyorduk ama eğer bu olmazsa 2. olmak da bir hedefti. Play-off'a ulaşacaktık. Millilerimiz bunu başardı. Oyucularımız hazırlar. Saygı duyulması gereken bir ekibe karşı oynayacaklar. Birlikte ortak bir tarihi olan bir takımı karşı oynayacaklar. Oyuncularımız çok kararlı ve istekli bu zor görev için. Oyuncularım eğer Avrupa Şampiyonası'na gidebilirlerse, onlar için çok iyi bir ödül olacak. 2008'teki maç çok heyecanlı, beklenmedik bir maçtı. Kalite düzeyi yüksek bir maç değildi. Milliler'in kadrosu farklıydı. O kadrodan şimdi de kadroda olan oyuncularımız var. Takımlarda değişiklikler oluyor. A Milliler yenilendi, daha genç kadromuz var. Hırvatlar da o maçtaki bazı oyuncularını kadroda tutuyorlar. Hırvatlar iyi sonuçlar aldılar. Ben, bizim takımımızda çok enerjik ve istekli oyuncular gördüm. Belki Hırvatistan bu maçın favorisi olarak görülebilir ama bizim de onlara çok zor bir akşam yaşatacağımız kesin.

DUYGULARIMIZI KONTROL ETMELİYİZ

Yaş bakımından baktığınız zaman, ben deneyimli bir teknik adam olarak görülebilirim. Bilic'i de hafife almalıyım. Deneyimin yaşla alakası yok, neler yaptığınızla, neler başardığınızla alakası var. Onunla çok defa karşı karşıya geldim. Böyle maçlar sırasında hocanın etkisini, çok da abartmamak lazım. Milli takım teknik direktörleri, oyuncuları ile istedikleri gibi vakit geçiremiyor. Oyunun karakteri ile bakarsak, bizim kontrol etmemiz gereken durumlar; duygusal patlamalar yaşanmaması ve duygusal oynamak. Taktiksel ve stratejik oynamamız gerekiyor. Duygularımızı kontrol altına alabilmemiz gerekiyor yoksa kötü sonuçlar ortaya çıkabilir.

SKOR SÖYLEMEK KOLAY DEĞİL

Serdar'ın sakatlığı, Gökhan Zan'ın sakatlığı ve Servet'in son zamanlarda kendi takımında oynamaması bizim için sıkıntılı bir durum yarattı. Defansın göbeğinde oynamaya aday oyunculardı. Şikayet etmeye başlayabilirim. Kadromuza çağırdığımız oyuncular o bölgede oynamaya aday oyuncular. Ben dengeli bir oyun olacağını düşünüyorum. İki takımın da bireysel yetenekli futbolcuları var. İki takımın da duygusal bir oyun anlayışı var. Skor tayin etmek zor olacak. Hiçbir takım için büyük bir avantaj görmüyorum ortada. İçinde bulunduğumuz durum nedeniyle çok uzun zaman geçiremedik ancak şikayet edecek değilim tabii ki. Oyuncularımız kampa çok istekli ve fiziksel manada iyi bir durumda geldiler. Motivasyon açısından bir örnek vermek gerekirse, kampa geç bir zamanda başladık ancak oyuncular daha yarım saat geçmeden kamptaydılar. Bu durum, Milli Takım için ne kadar çok oynamak istediklerini ve mutlu olduklarını gösteriyor.

BURAK GELİŞMEYE AÇIK OYUNCU

Ben Burak'a ilk olarak İngilizcesini geliştirmesi gerektiğini söyledim. Bir oyuncunun gelişmesini sağlaması için, buna ne kadar istekli olduğu önemli. Gelişmeye açık olmalı. Burak da açık bir oyuncu. O'nun gelişimi ile ilgili küçük tavsiyelerde bulunuyorum. Profesyonel bir oyuncu olmasını biliyor. Küçük hatalar yapabiliyor ama hiçbir zaman vazgeçmiyor ve mücadele ediyor. İkili mücadelelerde tüm gücüyle savaşıyor. Kalbi çok geniş bir oyuncu. Avrupa Şampiyonasın'da olmayı hak eden bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Daha iyi bir oyuncu olması için onu kovalayacağım sürekli ve arkasında olacağım. Zor bir pozisyonda oynuyor kendisi. Oyuncularım burada olmaktan dolayı çok mutlu. İdmanlarda arzulu ve istekliler. Şike olayları Türk futbolunun imajına zarar verdi. Milli takım yoluyla, Türk futbolunun ruhunun ne olduğnu göstermek için bir fırsat. Oyuncularıma, milli takımın enerjisini ve arzusunu tüm dünyaya gösterin diyorum. Sonucun garantisi yok belki ama Türk Milli Takımı'nın nasıl performans göstermesi gerektiğini söylüyorum. Rahat oynamaları gerektiğini söylüyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.