Bu fotoğraf Konya'da yerel bir markette çekildi! Yumurtanın kolisi 145 lirayı gördü!

Bu fotoğraf Konya'da yerel bir markette çekildi! Yumurtanın kolisi 145 lirayı gördü!

Konya'nın bir yerel marketinde 30'lu L yumurtanın kolisi 144,95 lirayı gördü. En ucuz protein kaynağı olarak bilinen yumurtanın fiyatının kısa sürede iki katına çıkması vatandaşı şaşırttı. 30'lu yumurtanın üreticiden çıkış fiyatı ise şu an 90 TL

Hayat pahalılığı, vatandaşların alım gücünü iyice düşürdü. Yüksek enflasyon sofradaki ürünlerin bir bir azalmasına, porsiyonların küçültülmesine sebebiyet veriyor. Artık eskisi gibi çeşit çeşit ürünlerin yer aldığı sofralar kurulamıyor. Özellikle hayvansal gıda fiyatları ciddi şekilde artışa geçti. Zam furyasından en çok da 'Ucuz protein kaynağı' olarak bilinen yumurta nasibini aldı. Konya'da birkaç şubesiyle hizmet veren bir markette L boy 30'lu yumurtanın 144,95 liraya satılması, vatandaşın tepkisine neden oldu. 1 ay öncesine kadar fiyatların çok ucuz olduğu yumurtaya kısa sürede yüksek oranda zam gelmiş olması, Konyalıları şaşırttı.

BU YAZ YUMURTANIN KOLİSİ 45 LİRAYI GÖRMÜŞTÜ

Yumurta üretiminde Türkiye'de ilkler arasında yer alan Konya'da bu yaz 30'lu yumurtanın fiyatı 45 liraya kadar düşmüştü. Her yıl haziran, temmuz ve ağustos ayında dibi gören yumurta fiyatları bu sene de 75-80 liradan 45 liraya kadar düştü. Birçok market, yumurtada kampanyaya gittiğini duyurdu. 1 ay içinde yumurtaya yüksek oranda zam geldi. Tüketici nezdinde bu zamlar tepkiye neden olurken, yumurta üreticileri ise fiyatların hala düşük olduğunu ifade ediyor. Yumurtacılar, “Hala geçen yılın 11. ayının fiyatlarını görmedik” diyor.

KOLİSİ 60 LİRAYA SATILIRKEN ÜRETİCİYE MALİYET 76 TL'İDİ!

Geçtiğimiz ay kolisi 60 lira olan yumurta Konya'da bugün yerel bir markette 150 liraya dayandı. L boy yumurtanın kolisinin 144,95 liraya satılmasının ardından gözler üretici çıkış fiyatına çevrildi. Şu an için Konya'da 30'lu yumurtanın üreticiden çıkış fiyatının ortalama 90 TL olduğu öğrenildi.

90 liraya 7-8 lira da ambalaj parası koyulduğu gelen bilgiler arasında yer aldı. Marketlerin bunun üzerine en az yüzde 15 kâr koyarak, satış yaptığı dile getirildi. Yumurta üreticilerinin özellikle bu yaz çok zarar ettiği, yaşlı hayvanların üreticiler tarafından kesime gönderildiği gelen bilgiler arasında yer aldı. Konya'da birçok üreticinin elinde hayvan sayısının azaldığı da notlar arasında. Geçtiğimiz ay kolisi 60 liraya satılan 30'lu yumurtanın, üreticiye maliyeti ise ortalama 75-76 TL'idi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.