Bu fiyata altın alınır mı?

Bu fiyata altın alınır mı?

Ünlü teknik analiz uzmanı altın, gram altın, ONS altın, gümüş gram fiyatları için yaptığı analizde gram altın fiyatlarında sert hamlenin yaklaştığını söyleyerek altında rekor seviyeyi işaret etti.

Altın fiyatlarında dalgalanma sürüyor. Gram altın hafta başında 500 liranın altına düşüşle başlamıştı. Gram altın çarşamba gününe 502 TL üzerinde işlem gördü. Altın, gram altın, ONS altın ve gümüş gram için yeni teknik analiz geldi. Altın fiyatları için önümüzdeki günlerin yeni fiyatlarda yeni hareketlere gebe olacağı değerlendiriliyor.

GRAM ALTIN FİYATLARINDA O TARİHE DİKKAT!

Gram altın fiyatları için de kritik tarih belli oldu. Teknik analiz uzmanı gram altın fiyatı için 18 Ekim tarihini işaret ederek altın fiyatlarında sert hamlenin yaklaştığını söyledi.

Altın, gram altın fiyatı ve gümüş gram fiyatı için değerlendirmede bulunan Oktay Teknik Analiz Youtube kanalında gram altın fiyatları için önümüze 15-20 günün önemli olduğuna vurgu yapıldı. Gram altında 492 TL seviyesinin dip sayılabileceğini ve alım seviyesi olacağını ifade eden analist, “Ayın 18’inde özellikle gram altın tarafında yükselişin yaklaştığını ifade edebileceğimiz bir süreç önümüzde.” dedi.

GRAM ALTIN FİYATI İÇİN REKOR SEVİYE!

Gram altın fiyatı için 540 TL seviyesine veren teknik analiz uzmanı, “ONS altındaki yukarı hamle 1830’a kadar olabileceğine göre dolarla birlikte bir yükseliş demek bize gram altın da bir yükseliş kanalı açacaktır. O da yeniden 540’ları test edebilme şansını ortaya çıkaracaktır.” yorumunda bulundu.

Oktay Teknik Analiz kanalında yer alan altın, gram altın ve gümüş gram fiyatı değerlendirmesi şöyle:

GRAM ALTIN FİYATLARINDA KRİTİK TARİH 18 EKİM

“Ons altın tarafında 1750 dolarla artık bir dip oluşturduğumuzu görüyoruz. Hatta burada özellikle belirttiğim bir nokta vardı; üçgen oluşumu diye bu üçgen oluşumunun artık dip noktasının 1750’ler civarında olduğunu yukarı yön hareketi içinde hazırlık yapıldığını görüyoruz. Hatta burada 18 Ekim’de Amerika da açıklanması gereken önemli bir karar var. Bu kararla birlikte karşımıza yeni bir durum ortaya çıkabilir. Çok önemli bir tarih olarak 18 Ekim’i karşımıza almak zorundayız. Burada artık Amerika'nın özellikle borç tavanını yükseltmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkacak. Bunu yapmadıkları takdirde de Amerikan ekonomisi resesyona girebilir. Hatta rezerv para önemini kaybedebilir, dolar diye ifade etmişti. Yani buraya baktığımızda önemli bir konuya doğru yaklaşıyoruz.

Aynı zamanda Tayvan konusu var, dün gelişme olmadı. Bu hafta içerisinde Amerikalı ve Çinli yetkililerle görüşecek diye bir haber dışında çok büyük bir haber detayı olmadı. Yani haftaya kalacak bir gerilim olarak ön planda devam edecek. ONS altın tarafında durum böyle.

GRAM ALTINDA ALIM RAKAMI NERESİ?

Gram altın tarafında 492’yi artık dip sayabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü önümüzdeki 20 gün içerisinde sert bir hamle yaklaşıyor. Bunun yukarıya olasılığının arttığını düşünüyorum. Yani ayın 18’inde özellikle gram altın tarafında yükselişin yaklaştığını ifade edebileceğimiz bir süreç önümüzde. Gram altın 492’ye yaklaştığında yani ben şuan dolardayım dolarda olmasaydım 492’lerden alırım diye ifade edebilirdim. Ama geri gelen durumdaysa şuan 492, 508 aralığında sıkışıklık devam edecek. En az bir 15-20 gün diye ifade edelim.

ALTIN FİYATLARINDA SERT HAREKET İŞARETİ

Evet şimdi ONS tarafında özellikle olsa yukarı yön hamlesini aşağı kırmayı denedik, başaramadık. Daha sonra dikkat edin hep mavi trendten güç alarak yükseliyoruz. Üçgenin içerisindeyiz ve borç tavanı ile ilgili konuya geldiğimiz zaman, baktığımızda 1789 kırmaya çalışan bir noktada iken Amerika’da önemli bir haber detay ile karşı karşıya kalabiliriz ve burada biz kendimizi bir anda 1830’lara doğru atabiliriz. 1830’lara atabilmemizdeki ana sebep üçgenin içerisinde hareket ve mavinin üzerindeki bu yükseliş, özellikle destekten güç alan bir yükseliş hamlesi bizi yakın zamanda sert bir hareket geldiğine işaret eden bir görüntüye doğru götürüyor.

GRAM ALTIN FİYATINDA 540 TEST EDİLECEK

Gram altın tarafına geçtiğimizde ise 20 gün var diyorum. 20 günü nasıl olduğumu ifade edeceğim. Özellikle 492 yani bizim için dip oluşumu demektir. Çünkü biz burada 1,5 ay bir kırılma bekledik. Aşağı yönde o 1,5 ay kırılma olmadı. Faiz indiriminden sonra biz artık  oluşum içerisinde kendimizi bir 20 gün civarında oyalandıktan sonra 503’ü görüyoruz. 502, 501 vs. Bundan sonra 504, 506,507’ye giden yükselişin ardından yirminci günün yakınında biz bir sert harekete karşı karşıya kalacağız. Şimdi bu hareket neden aşağı yönlü değil de yukarı yönlü olması gerekecek. Çünkü biz aşağı yönlü denedik. Yani 1722’de bir karar verdik. 1722 kırmamak üzerine bir karar verdi. Hatta onu da 1750’nin altında bırakma telaşı da devam ediyor. Bu da bize özellikle doların düşmeyeceğine göre yani dolar/TL'de bir düşüş olmayacağına göre ONS altındaki yukarı hamlede 1830’a kadar olabileceğine göre dolarla birlikte bir yükseliş demek bize gram altın da bir yükseliş kanalı açacaktır. O da yeniden 540’ları test edebilme şansını ortaya çıkaracaktır. Yani önümüzde 15-20 gün var. 15-20 gün o kadar önemli bir durumdayız ki 492’ye yakın her fiyat bence gram altın için şu anda yukarı yön açısından önemli bir getiri sağlayabilecek diye düşünüyorum.

Kendi sistemindeki görüntü 492’lerin üzerine yönün yukarı olduğunu gösteriyor. Ben gevşeme olur mu diye bekledim. Yani biraz daha aşağıya noktalara ama piyasaya baktığımızda ne dolardan ne ons altından artık bu anlamda bir umut yok, aşağı yönde umut yok. O zaman yukarı yön hamlesi için hazırlık var demektir. Yukarı yön içinde rakamları az evvelde belirttiğim 492 ile 506-507 arasında oynayıp duracağız. 15-20 gün sonra 506 ve 507 kırdığında daha sert bir yükselişle karşımıza hangi rakamlar çıkacak. İlk önce 540 çıkacak yani biz 3 yıl içerisinde üçüncü kez burayı test etmiş olacağız.

Biz 500’ün üzerinde kalıcı olup olamayacağımıza 540’ta karar vereceğiz. Ta ki 540’a geldiğimizde bir sınıf atlamış olacağız oda 575 rakamı ama şu anda henüz daha 492-506 arasında oyun 15 gün devam eder. Yani bu oyalanmayı sonuna doğru da değerlendirebilirsiniz sert hamlede. Biraz önce davranıp girebilirsiniz yani en azından yukarı yön hamlesi için.

GÜMÜŞ 23,20 ATARSA YUKARI YÖN SİNYALİ OLUŞACAK

Gümüş tarafına geldiğimizde gümüş de halen yukarı olarak gösteren bir grafik yok ama sonuç itibariyle gram gümüş tarafında var. Burada 23,20’nin üzerine atabilsek yukarı yön sinyali oluşacaktır.

DÜŞÜŞ KANALINDAN KURTULDUK

Gram altın tarafındaysa birkaç gündür de özellikle söylüyorum. 6,40’ın üzerinde kapanış yapmaya çalışıyor. Bakın dikkat edin. 6,40’ın üzerinde kapanış yapması olumlu. Düşüş kanalından kurtulduk? Bu kanaldan kurtulmamızı sağlayan tek şey faiz indirimi oldu. Onu da net olarak belirteyim. Gümüşün kendi getirisiyle olacak bir şey değil. Buradan yukarı yönlü bir yüzde 10 kadar olabilir. Yani 6 ,40’ı destek olarak düşünürsek 7 TL'ye doğru bir hareket. Burda biraz gümüşün kalitesinden biraz dolardan kaynaklı yukarı yön gelecektir. Aşağı yukarı da yüzde 10 getiri sağlayacaktır diye düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.