"Bu Bayram Da Evde Yokuz" Diyen Avustralyalı Gönüllüler Kurban İçin Yollarda

"Bu Bayram Da Evde Yokuz" Diyen Avustralyalı Gönüllüler Kurban İçin Yollarda

Avustralya’da devlet ve hükümet yetkililerinin takdirini kazanan Avustralya Yardım Organizasyonu (ARO), toplamış olduğu kurban yardımlarını ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştırmak için kolları sıvadı. ARO tarafından oluşturulan ekipler ise...

Avustralya’da devlet ve hükümet yetkililerinin takdirini kazanan Avustralya Yardım Organizasyonu (ARO), toplamış olduğu kurban yardımlarını ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştırmak için kolları sıvadı. ARO tarafından oluşturulan ekipler ise şimdiden hazır.

AK Parti Hükümeti’nin Kimse Yok Mu’ya karşı baskılara rağmen, dünyanın dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren Hizmet Hareketi’ne ait gönüllü kuruluşlar, kurban çalışmalarını büyük bir heyecanla yürütüyor. Avustralya'da geçen yıl Türk gönüllüler, ARO tarafından organize edilen kampanyada toplanan binlerce kurbanı, Afrika’da, Gana, Senegal ve Gambiya’daki, Güney Asya’da ise Kamboçya ve Laos’taki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştı. ARO’nun Koordinatörü Cihan Tümen, bu yıl toplanan kurbanların; Sri Lanka, Kenya, Madagaskar, Kamboçya, Gambiya, Gana, Filipinler, Hindistan, Laos, Senegal, Uganda ve Vietnam’da kestirileceğini söyledi. ARO adına ilgili ülkelere kurban kesip dağıtmak için gidecek olan gönüllü ekiplerin ise şimdiden hazır olduğunu ifade etti.

ARO’NUN FAALİYETLERİ FEDERAL PARLAMENTOYA TAŞINDI

Bu yıl “Bu bayramda evde yokuz” diyerek, bayramı bayram etme arzularını tüm dünyada duyuracaklarını belirten Tümen, “Bu vesileyle çalınmayan kapılar çalınacak, bir avuç fedakârlık, bir kucak dolusu kardeşlik ve çokça sevgi ulaştırılacak. Bir et paketinin içinde dünyanın en kuytu, en ücra köşelerine ulaşamaya çalışacağız.” dedi. Devlet tarafından yapılan yardım faaliyetlerinin takdirle karşılandığını belirten Tümen şöyle konuştu: “Söz konusu çalışmalarımız, Sydney’in REID Bölgesi Federal Milletvekili Craig Laundy tarafından, Başkent Canberra’da Federal Parlamento’nun oturumuna da taşındı. Laundy, yapılan bu sosyal sorumluluk projesi ve yardımından dolayı kuruluşumuza teşekkür etmişti.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL TÜM AVUSTRALYA’DA ŞUBELEŞECEĞİZ

Tümen, yardım faaliyetlerinin önümüzdeki yıl bütün Avustralya geneline yayılacağı müjdesini verdi. Yazılı ve görsel medyada ülke içi kampanyaların tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Tümen, 2015’ten itibaren diğer eyaletlerde de çalışmaları yaygınlaştırılacağını söyledi.

Avustralya’da kurban toplama geleneği, ilk kez 1992’de Selimiye Vakfı çatısı altında başladı. Hizmet Hareketi gönüllüleri, ülkede 22 yıldan bu yana kurban toplama çalışmalarına devam ediyor. İki yıl önce kurulan ve merkezi Sydney’de bulunan ARO, Kimse Yok Mu Derneği ile değişik sosyal projelere imza atıyor. Toplanan kurbanlar kıtaları aşarak artık Afrika’da ve Güney Asya’daki yardıma muhtaç kimselere ulaştırılıyor.

Öte yandan ARO, Avustralya hükümeti tarafından Kamu Yararına Çalışan Yardım Kuruluşu (PBI) statüsü verilen yardım kuruluşları arasına girmesiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, yurt içi faaliyetlerinin yanı sıra az gelişmiş ülkelerde, başta kurban kampanyası olmak üzere birçok insani yardım projelerini de organize ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.