Brezilyalı Safra Grup, Londra'da Gökdelen Satın Aldı

Brezilyalı Safra Grup, Londra'da Gökdelen Satın Aldı

Brezilya’nın ve Güney Amerika’nın en büyük şirketlerinden olan Brezilyalı Safra Grup, Londra’nın ve çağdaş mimarinin en göz alıcı simgelerinden olan “Gherkin” gökdeleneni İsviçreli bir şirketten 726 milyon sterlin karşılığında...

Brezilya’nın ve Güney Amerika’nın en büyük şirketlerinden olan Brezilyalı Safra Grup, Londra’nın ve çağdaş mimarinin en göz alıcı simgelerinden olan “Gherkin” gökdeleneni İsviçreli bir şirketten 726 milyon sterlin karşılığında satın aldı.

“30 St Mary Axe” ve “salatalık turşusu” olarak da bilinen Gherkin binası, 180 metre uzunluğunda ve Avrupa’nın en yüksek gökdelenleri arasında yer alıyor. Anlaşmanın değerinin medyadan gizlenmeye çalışılmasına rağmen, Amerikalı Financial Times gazetesi sözleşmenin yaklaşık 3 milyar reale denk geleceğini okurlarına bildirdi.

Dünyaca ünlü mimar Norman Foster tarafından inşa edilen mühendislik harikası binanın, 40 katı bulunuyor ve 50 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Londra’nın 32 kilometre dışına kadar gözükebilen bina 2004 yılında tamamlanmıştı. 2006 yılında İsviçreli Swiss Re şirketi gökdeleni 395 milyon sterline aldıktan sonra, 2008 yılında küresel krizin etkisine yakalanınca, Londra’nın en önemli ikonlarından olan gökdeleni satışa çıkardı.

Dünyanın metropolitan şehirlerinde en önemli yerleri satın aldıklarını söyleyen Safra Grup temsilcileri, çeşitli mülkiyet iyileştirmeleri yapıp gökdelenin değerini birkaç yıl içinde 12 milyon sterlinin üstüne çıkaracaklarını açıkladı.

SURİYELİ SAFRA AİLESİ

Jacob Safra 1891 yılında Suriye’nin Halep şehrinde Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ardından 23 yaşında Beyrut’a kuzeninin yanına taşındı. Kuzeniyle birlikte bir aile bankası kurarak sektöre ilk adımını attı. 29 yaşında kuzeninden ayrılarak kendi bankasını kendi adı altında kurdu.

50 yaşlarının başında Brezilya’ya göç ederek, bugün Brezilya’nın en büyük ve en modern bankalarından olan Banco Safra’yı çocuklarıyla beraber kurdu. 1963 yılında dünyaya gelen ve 72 yaşında iken Sao Paulo şehrinde vefat eden Jacob Safra, çocuklarına Brezilya’nın en önemli bankalarından birini emanet etti.

Bugün Avrupa’nın birçok ülkesinde binlerce bankası bulunan Safra Grup, son olarak Kuzey Amerikalı muz üreticisi Chiquita firmasını bünyesine katmıştı.

Kardeşleri Edmond ve Moise Safra’nın ölümünün ardından şirketin kontrolünü elinde bulunduran Joseph Safra, eğitim, sağlık ve sosyal refah alanlarında tüm dünyada birçok yardım faaliyetinde bulunuyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.