Bozkır'ın çehresi hizmetle değişecek

Bozkır'ın çehresi hizmetle değişecek

Bozkır Belediyesi, Mahallelerde sorunların istişare toplantısının dokuzuncusu ve sonuncusunu Yani Mahalle, Cumhuriyet, Demirasaf, Kozağaç, Yolören, Karayahya, Pınarcık, Ulupınar, Kuşça, Bağyurdu ve Aydınkışla mahalle muhtarlarının katılımlarıyla gerçekleş

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte çalışmaların daha da hızlanacağı ve bunun için yaz aylarına hazırlıklı ve donanımlı bir şekilde girmenin önemi vurgulandı. İstişare toplantısında konuşan ve hava şartlarının elverişli olmasıyla birlikte çalışmalarına başlayacakları projeleri anlatan Başkan Gün, "10-15 güne kadar ilçe merkezindeki yollarımızın sıcak asfalt olması için çalışmaya başlanılıyor. Konya Yolundan Hastaneye ve üniversiteye kadar ilçe merkezindeki yollar sıcak asfalt oluyor. 9 kilometrelik asbest borularının döşemesine de başlıyoruz. Akabinde onun arkasından parke taşı döşemesi ve kaldırım taşlarını yapmaya da başlıyoruz." dedi.

HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI

Mahalle Parklarının da yapımına 1-2 ay içerisinde başlayacaklarını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "her mahallemize çocuk oyun parkları yapmaya 1-2 ay içerisinde başlıyoruz. Her mahallemizin çocuklarının faydalanabileceği, oyun oynayabileceği parklarımızı bahar sonu itibariyle bitirmeyi planlıyoruz. Artık Bozkır'ımızda çehreleri değiştiriyoruz. Gerek Bozkır’ın tarihi dokusunu ön plana çıkartarak gerekse doğa güzelliklerini ön plana çıkararak, Bozkır’ın turizm alanında önemli mesafeler almasını sağlayacağız. Bunun için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz ve girişimlerimizi yapıyoruz. Zengibar Kalesini turizme kazandırmak için kollarımızı sıvadık ve neticelenmesi an meselesi. Bozkır’ın köklü tarihinin uzandığı medeniyetlerden kalma ve hala günümüzde yapılarının mevcut olduğu Zengibar kalemizi turizme kazandırmamız sonuçlanmaya başladı. Alt yapılarını da hazırlamaya başladık. Tabi biz bu projelerimizi gerçekleştirirken 51 mahallemize de imkanlar nispetinde hizmetlerimize devam edeceğiz. Yaklaşan yayla mevsimine hazırlıklı gireceğiz ve yayla yollarımızın ve mahalle yollarımızın malzemeli ve greyderli bakımlarını da yapacağız. Her zaman söylediğimiz gibi ortak bir akılla Bozkır'ımızı, bu şehri birlikte yöneteceğiz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.