Bozkır: Sadece Kobani İle İlgilenmek Sivrisineği Öldürmek Gibidir

Bozkır: Sadece Kobani İle İlgilenmek Sivrisineği Öldürmek Gibidir

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, IŞİD ile mücadelede sivrisinekle mücadele yerine bataklığın kurutulmasına odaklandıklarını söyledi.Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) üyelerinin sorularını cevaplayan Volkan Bozkır,...

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, IŞİD ile mücadelede sivrisinekle mücadele yerine bataklığın kurutulmasına odaklandıklarını söyledi.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi (AFET) üyelerinin sorularını cevaplayan Volkan Bozkır, "Sadece Kobani ile ilgilenmek sivrisineği öldürmek gibidir. Bu bataklık çok sivrisinek üretir. Bizim amacımız bataklığı kurutmak. Böylece insanların tehdit edildiği ve canlarını kurtarmak için kaçtığı Kobani gibi sivrisinekler olmaz." dedi.

Türkiye'nin başka ülkelere asker gönderme niyetinde olmadığını ve bunun için BM Güvenlik Konseyi ve NATO kararına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bozkır, "Yoksa bizim önerimiz, halen Suriye’de olan düzensiz birliklerin kullanılması. Türkiye’de onları birlikte eğitip donatarak IŞİD problemini kökünden çözebiliriz." şeklinde konuştu.

Bakan Bozkır, Musul’daki Türk Konsolosluğu’nda çalışan ve IŞİD’in eline rehin düşen 49 kişiyi kurtarmak için yapılan anlaşmayı ‘her ülkenin yapacağı bir şey’ olarak değerlendirdi. Bozkır, gizli anlaşmayla ilgili bilgi vermekten kaçındı.

Türkiye’nin AB ile ilişkilerinin anayasası teşkil edebilecek bir strateji belgesi hazırladıklarını dile getiren Bozkır, bunun ayaklarını ise siyasi reformlar, kanunların AB müktesebatına uyumlu hale getirilmesi ve iletişim stratejisi olarak özetledi. Bozkır, iletişim stratejisinin; Türkiye’deki AB imajını ve AB’deki Türkiye imajını tamir etmeyi hedeflediğini kaydetti.

Volkan Bozkır, Kıbrıs sorununun çözümü ile AB’ye tam üyelik müzakerelerinde fasılların açılmasıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.