Bozdağ: Kökü bitinceye kadar devam

Bozdağ: Kökü bitinceye kadar devam

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Terörün kökü kazınana kadar terör bitene kadar bu mücadele sürecek." dedi

Bir dizi ziyaret, temel atma ve açılışlara katılmak üzere Yozgat'a gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kadışehir ilçesinde hayvan pazarı açılış törenine katıldı. Bozdağ burada yaptığı konuşmada terör konusuna ve Somali ziyaretine değindi. Ülkede terörün kökü kazınıncaya kadar mücadeleden asla taviz verilmeyeceğinin altını çizen Bozdağ, "Türkiyenin başında uzunca süredir devam eden terör belası var. Terörlede hükümetimiz kararlılıkla mücadelesini sürdürüyor. Terörün kökü kazınana kadar terör bitene kadar bu mücadele sürecek. Hava operasyanları ile terör inlerine operasyonlar düzenlendi. İhtiyaç olduğunda bu oprerasyonlar bundan sürede de her an terettüdüsüz mücadele sürecektir. Türkiye büyük bir ülke, terör örgütlerinin Türkiye üzerinde ne emel besledilerse hiçbirisi emeline ulaşamadı. Terör örgügütünün de sonu hüsranla bitecek terör örgütü arasına girecektir. Terör konusu partilerin kişilerin sivil toplum örgütlerin değil terör konusu 74 milyon türk milletinin konusudur. Biz bu anlayışla bakmamız lazım. Terör olduğunda teröre karşı tek vucut tek yumruk olması gerekenler, Ak Partiye karşı tek yumruk olurlarsa terörür ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Terör sorunu konusu iç politada siyasi rekabetin konusu olmaktan kesinlikle çıkarılmaıl ve terör partiler üstü bir sorkun olarak telakki edilmesi, iktiradra olan partiye yardımcı olunmalı, bu şekilde yaparsak teröre karşı daha başırılı oluruz." dedi.

Şehit cenazelerinde siyasi partilerin miting havası estirmesinin terör örgütlerinin işine yaracağını vurgulayan Bozdağ, "Şehit cenazelerimizi adeta siyasi partilerin miting alanlarına çevrmeleri terörün ekmeğine yağ süreriz. Terör siyasiyer, sivil toplum örgütleri ve vatandaş kendi arasında bölünmesini istiyor. Biz biliyoruz ki her şehit bu milletin şehidiri. Şehitler her hangi bir partinin bir ideolajinin şehidi değil milletin şehididir. Türkiye'de milletimiz tavrını hep ona göre belirledi. Terör karşısında hep terör karşısında birlik oldu. Bu birlik olduğunca hükümetimiz terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Ve ülkemizde terörün kökü kazınıncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.

Türk milletinin dünyanın neresinde bir acı bir sıkıntı varsa orada olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Biz dünyanın neresinde bir acı varsa orada olduk, dini duygularla değil insani duygularla hareket ettik. Sadtece Müslüman değil sıkıntıya düşen Hıristiyan ülkülerin yardımına koştuk. Bundan sonrada sıkıntıda darda olan insanların yanında olacağız. Biz Somali'ye gittiğimizde bize olan sevgiyi gördük. Orada yaşanan açlık ve sefaleti gördük. O nedenle biz millet olarak bu durum karşısında sessiz kalamayız. Oradaki acıları dindirmek için yardım yapacağız. Şuana kadar 300 milyon civarında yardım yaptık ve daha devletin cebinden bir kuruş çıkmadı, bu yardımların tamamını milletimiz yaptı." dedi.

İmkanları dahilinde vatandaşları insanlık dramının yaşandığı Somali'ye yardım yapmaya davet eden Bozdağ, "Allah rızası için oradaki dram karşısında sesiz kalmayın. Her ne kadar bazı siyasi partiler ülkede terör var, bizde de dram var gibi böylesi bir dramı bile insanlar göz göre göre açlıktan susuzluktan ölüme giderken, ölüm üzerinden siyaset yapmaya birilerinin ahlakı izin veriyorsa buna bizim sözümüz yok." diye konuştu

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.