Bozdağ: İttifak gelebilir yüzde 50 zor!

Bozdağ: İttifak gelebilir yüzde 50 zor!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle ilgili iddialarda bulunduğu hatırlatılarak, “Cumhurbaşkanı’nın avukatı tarafından sahte olduğu açıklanan bu belgelerle ilgili yeni bir yargı süreci işleyecek mi? diye sorulması üzerine Bozdağ, “Bir kâğıt parçası gösterdi. Daha o kâğıt parçasının gösterilmesinin üzerinden fazla bir zaman geçmeden hemen Avukat Sayın Ahmet Özel, ‘Bunların hepsi yalandır, gösterilen kâğıt parçaları da sahtedir. Gönderilen bir kuruş para yoktur.’ dedi.” değerlendirmesinde bulundu. Bozdağ, New York’ta tutuklu bulunan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı, iş adamı Rıza Sarraf’ın tanık olarak dinlendiği davayla ilgili, “ ABD , New York’ta yargı eliyle bir tiyatro oynuyor, çok açık” diye konuştu. Davanın hâkimi, tanıkları, raportörleri ve bilirkişilerinin FETÖ ile iltisaklarının olduğunun çok iyi bilindiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti: “Böyle bir mahkemeden biz hangi adaleti bekliyoruz? Ben bir adalet beklemiyorum.”

“BİZİM MUHATABIMIZ TRUMP ”

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD Başkanı Trump’ın YPG’ye silah verilmeyeceğini söylemesine ilişkin ise, “Bizim muhatabımız kimdir? ABD’yi temsil eden Başkandır, Trump’tır. Sayın Trump bizim muhatabımızdır, Pentagon Trump’ın muhatabıdır, bizim muhatabımız doğrudan değildir. Bu sözün hayata geçmesini biz bekliyoruz” dedi.

İTTİFAKIN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM

Bozdağ, “16 Nisan halk oylamasının ardından uyum yasalarının geciktiğine yönelik eleştiriler var. Bu kapsamda uyum yasalarıyla ilgili çalışmayı ne zaman Meclis’e sunmayı planlıyorsunuz. Seçim barajının düşürülmesi, seçim ittifaklarının yapılmasıyla ilgili konular, AK Parti’de ve hükümet içerisinde tartışıldı mı” sorusu üzerine, uyum yasalarıyla ilgili hem hükümette hem partide bir çalışma bulunduğunu, Cumhurbaşkanlığı’nda da ciddi çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti. “İttifak ve baraj konusu, henüz partinin yetkili organlarında görüşülmüş bir konu değildir.” açıklamasını yapan Bozdağ, şunları söyledi: “Esasında ittifaka şu anda bizim siyasi partiler yasamız ve seçim kanunlarımız engel değil, ona izin veriliyor. Ancak sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklamalardan sonra bir ittifakın çerçevesinin belki çizilme ihtiyacı olabilir. Onun üzerinde durulabilir, ittifaklar üzerinde. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, barajı yüzde 50 artı 1’e çıkardığı için bir partinin tek başına bunu alması birinci turda oldukça zor gözüküyor. Bu da ittifakları getirebilir. Yani onun için de bu ittifakların önünü açmak lazım”

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BİZİM ADAYIMIZ, ONDA ŞÜPHE YOK”

“Sayın Erdoğan adayınız mı?” sorusuna karşılık Bozdağ, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizim adayımız, onda şüphe yok.” dedi. “Bu, açıklanmış bir karar mı?” sözleri üzerine Bozdağ, “Hayır bu karar falan değil. AK Partili olan olmayan herkese sorun, ‘AK Parti’nin adayı kimdir’ diye? Burada herkes söyleyecektir yani” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.