Boydak: İnsanları Mağdur Etmiş Kişi Ve Kurumların Mutlu Olduğunu Görmedim

Boydak: İnsanları Mağdur Etmiş Kişi Ve Kurumların Mutlu Olduğunu Görmedim

Kayseri Sanayi Odası Başkanı, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, grubun, ortaklar arasında adaletli bir anlayış sergileyerek büyüdüğünü söyledi.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, grubun, ortaklar arasında adaletli bir anlayış sergileyerek büyüdüğünü söyledi. Bu dünya ve ahiret için ellerinden gelen yükümlülüklerini yerine getirmeye çalıştıklarına işaret eden Boydak, ödemelerini zamanında yaptıklarını ve ‘kul hakkı’ yemekten çekindiklerini kaydetti. Boydak, “Aldığımızı, verdiğimizi bileceğiz. Mümkün mertebe sözümüzde durduk. ‘Nasıl ilerleyebiliriz’ denildiğinde, işimizi iyi yapmaya gayret ettik. Arkasında durduk. Sağlam yapmazsak müşteri mutlaka bizleri cezalandırır.” dedi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) geleneksel olarak düzenlediği ‘Ufku Zorlayanlar’ programı Hilton Oteli’nde gerçekleşti. Toplantının konuşmacısı Mustafa Boydak, iş yaşamındaki deneyimlerini AGİD üyesi iş adamları ile paylaştı. Girişimciliğin biraz şansın yaver gitmesine bağlı olduğunu ifade eden Boydak, “Nasip, kısmete inanırım. Ne kadar uğraşsak da (kendimizi) paralasak da bazen olmayınca olmuyor. Ama bazı insanlar var, bunu babam ve amcamdan iyi bilirim. İkisi de saf Allah’ın kulları, sakin insanlar. Onları, ortaklık yaptıkları insanlarla yan yana koyuyorum. İnanın birçoğu babam ve amcamı suya götürür, susuz getirir. Ama Cenab-ı Allah, kime vereceğini kendi biliyor. Buna yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin temel meselelerinin başında arazide, ailede, sülalede yaşanan bölünmeler olduğunu dile getiren Boydak, son dönemde yapılan Büyükşehir Belediyeleri Yasası ve benzeri düzenlemelerle bu konuda olumlu adımların atıldığına işaret etti. Boydak, ”Mülkiyet hakkını çok önemsiyorum. Bu hakla ilgili eğer insanlar kendilerini rahat hissediyorsa, hiç korkmayın. Eğer şirkette bu hususta adaletli bir yönünüzü göstermiyorsanız, o ortaklıktan hayır gelmez. Bu konularda hak yemiş, ortağına kazık atmış, insanları mağdur etmiş kişi ve kurumların bugüne kadar mutlu olduğunu hiç görmedim.” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE FİNANS HES'İN BİRİKİMLERİYLE DOĞDU"

Boydak Grubu’nun, mobilya ana sektör olmak üzere kablo, bankacılık, tekstil, lojistik, enerji gibi alanlarda faaliyet gösteren ve kurumsal yapısını geliştirmekte olan bir aile şirketi olduğunu hatırlatan Mustafa Boydak, üniversite sonrası 7 yıl çalışıp 1994’te ayrıldığı, bünyesinde 13 şirketi barındıran HES Kablo’nun tüm hisselerini 1999’da satın aldıklarını açıkladı. Daha önce maaşlı bir personeli olduğu HES Kablo’da dört yıl genel müdürlük yaptığını kaydeden Boydak, şöyle devam etti:

“Şirketi aldığımız günden bugüne baktığımda 250 bin TL’den şimdi 250 milyon TL’ nin üzerinde ödenmiş bir sermayemiz var. Bin kata yakın artış olmuş. Şirketin cirosu 100 milyon dolardan 650-700 milyon dolara yükselmiş. Arkasında gelen iki firma birleştirildiğinde ancak HES kadar ciro yapıyor. Kalitesi, hizmetleriyle bugün 120 ülkeye ihracat yapar hale geldi. Türkiye Finans, HES’in birikimlerinden doğan bir banka. Aldığımızda bilançosu 300 milyon dolar seviyesinde olan (Family Finans ve Anadolu Finans kurumlarının birleşmesiyle kurulan) Türkiye Finans’ın bilançosu 11 milyar dolara geldi. Şimdi 246 olan şubesi önümüzdeki 4 yılda 400’ün üzerine çıkarılacak. Bugün toplam piyasaya verdiği kredilerin tutarı 10 milyar doların üzerinde. Hedefimiz, Türkiye piyasasına 25 milyar dolarlık fon ile 5 yılda 25 milyar dolarlık kredi hacmi destek verecek. Türkiye Finans ve HES Kablo'nun arasındaki bu ilişkiyi topluma ilk defa söylüyorum. HES’in böyle bir misyonu var. Oradan gelen 600 milyon dolarlık bir katkı işlerimizi büyütmeye vesile oldu.”

Organizasyonun açılışında konuşan Vali Hüseyin Avni Coş ise toplum olarak israfın azaltılması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle ithal edilen elektronik ürünlere, başta cep telefonu olmak üzere çılgınca bir harcama yapıldığını vurgulayan Coş, ”Bunların azaltılması lazım. Bir kamyon meyve sebze satıp da 10-15 cep telefonu alarak bu çarkı döndürmemizin imkanı yok. Aldığımız ürünleri ekonomik ömrü tamamlanıncaya kadar kullanmaya özen göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ise bir ülkenin refah düzeyinin ekonomik düzeyi ile doğru orantılı olduğunu belirtti. Ülke ekonomisinin, dünyadaki olumsuzluklara rağmen iyi gittiğini ifade eden Alpat, Türkiye ekonomisinin tek sorununun cari açık sorunu olduğunu aktardı. Cari açığın önüne geçilmesi için yerli malı tüketimine önem verilmesi ve ihracattın artırılması gerektiğine işaret eden Alpat, TUSKON bünyesindeki 202 iş adamı derneği ile 52 bin üyesinin ihracat konusuna büyük değer verdiğini sözlerine ekledi.

Sunuculuğunu televizyon spikeri Asım Yıldırım’ın yaptığı; Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ile çok sayıda kurum temsilcisi ile iş adamının katıldığı programda, sponsor firmalara ve konuşmacı Mustafa Boydak’a günün anısına plaket takdim edildi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.