Boya Yapılan Okulda Eğitime Başlanamadı, Öğrenciler Geri Döndü, Veliler Tepkili

Boya Yapılan Okulda Eğitime Başlanamadı, Öğrenciler Geri Döndü, Veliler Tepkili

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu’nda bugün eğitim-öğretime başlanamadı. Okuldaki boya çalışmasından haber olan öğrenci ve veliler geri dönmek zorunda kaldı. Çocuklarını üzgün bir şekilde...

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu’nda bugün eğitim-öğretime başlanamadı. Okuldaki boya çalışmasından haber olan öğrenci ve veliler geri dönmek zorunda kaldı. Çocuklarını üzgün bir şekilde geri götürmek zorunda kalan veliler, tepkilerini, "Böyle bir saçmalık olabilir mi, okul açılıyor, boya badana yapılıyor. Her halde tatil yapıyorlar, okullar açıldı boyaya başladılar. Eğitim hiç önemli değil onlar için." sözleriyle dile getirdi.

    Sabah çocuklarının elinden tutup okula gelen veliler, manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Öğrenciler, boya yapılması nedeniyle okulun bir hafta tatil edildiğini söylerken, veliler tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, şunları ifade etti: "Şuan kapılar kapalı, bekliyoruz. Boya yapılacak diye okulu açmadılar. Çocukları geri götüreceğiz. Yaz boyuncu ne yaptıkları meçhul. Biz bu okulun pisliğinden bıkmıştık, şikayette ettik. Benim kızım sevine sevine geldi, şimdi üzüle üzüle gidiyor. Müdür yok, müdür yardımcısına gidiyoruz, ben de bilmiyorum diyor."

    "ÜÇ AY YAPILMAZ DA, OKUL AÇILDIĞI GÜN MÜ BOYA YAPILIR"

    Milli Eğitim’in 147 ihbar ve şikayet hattını arayan bir veli ise şunları söyledi: "Kızımı yazdırmaya geldim daha önce, rezaleti görünce aradım, dediler ki, ‘okul yönetimi ile önce görüşün, başka türlü şikayetinizi alamayız’ dediler. Okul yönetimi yok ki kiminle konuşalım. İşte bugün de geldik geri dönüyoruz. Yazık değil mi. Boya işi varmış, yarın tekrar geleceğiz. 3 aydan beri boya yapılmaz da okulun açılma günümü boya yapılır. Yazıktır."

    Çocuğunu geri götüren bir anne de şöyle konuştu: "Böyle bir saçmalık olabilir mi, okul açılıyor, boya badana yapılıyor. Astımlı çocuk var, alerjisi olan var. Böyle saçmalık olur mu? Ben bir haftadır gidip geliyorum, bugün git yarın gel. Nakilli çocuğumun sınıfını söylemediler. Bunlar müdür yardımcısı işte, milli eğitime gönderiyorlar. Her halde tatil yapıyorlar, okullar açıldı boyaya başladılar. Eğitim hiç önemli değil onlar için."

    TÜRKOĞLU: OKULLARI HAZIR ETMEK YERİNE, MÜDÜR KELLESİ KOPARIYORLARDI

    Türk Eğitim – Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 3 aylık tatilin arkasından bugün boya yapılacak gerekçesiyle okul bir hafta daha tatil edildi. Bu üçüncü dünya ülkelerinde bile olmaz, ancak Bursa Yıldırım’da olur. Bu kabul edilecek bir tablo değil. 7 ve 8.sınıflarımız TEOG sınavlarına girecekler ancak bir hafta öğretime geç başlayacaklar. İşin aslı, sadece okulun fiziki olarak hazırlanmasından öte, öğretmenlerin ders programları bile hazırlanmamıştır. En son müdür kellesi koparma operasyonu içerisinde bu okulun müdürü de görevden alındı. Yerine gelen arkadaşlarla ortaya çıkan tablo budur. Bursa milli eğitimi, okulları hazır etmek yerine, yaz tatili boyunca, yandaşlara nasıl makam ayarlarız, kimi nereye müdür yaparız ile uğraşmışlardır. Velilerin duyarlı olmasını, bu duruma müsaade etmemelerini, acilen eğitim öğretimin başlamasını bekliyoruz."

    Yıldırım İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Kılıç ise okul müdür yardımcısının okuldaki çalışmalara bakarak öğrencilere ‘bu hafta okula gelmemeleri’ yönünde açıklama yaptığını hatırlatarak, "Kastını aşan bir açıklamada bulunmuş. Biz yeniden geldik, tam çalışarak, tiner ve yağlı boya işlerini bu gece bitireceğiz, gerekli sınıf dağıtımlarını da yaptıktan sonra okulumuz yarın eğitim öğretime açık hale gelecek." açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.