Bosna'da Kurban Bayramı Coşkusu

Bosna'da Kurban Bayramı Coşkusu

Kurban Bayramı namazı Bosna-Hersek'te çarşı camilerinde kılındı. Saraybosna'daki Gazi-Hüsrev Bey Camisi'nde namazı Bosna Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi kıldırdı. Reis Kavazoviç, Müslümanların din, bilim ve güzel davranışlardan ders aldıkları...

Kurban Bayramı namazı Bosna-Hersek'te çarşı camilerinde kılındı. Saraybosna'daki Gazi-Hüsrev Bey Camisi'nde namazı Bosna Reisi Hüseyin Kavazoviç Efendi kıldırdı. Reis Kavazoviç, Müslümanların din, bilim ve güzel davranışlardan ders aldıkları zaman kazançlı olacaklarını söyledi.

Hüseyin Kavazoviç, "Yeni ilimleri ve deneyimleri öğrenmek ve diğerlerine ders vermek bize düşen bir görevdir. Bunu bizden önce gelenler en iyi şekilde yaptı. Bundan sonra, yakınlara bakmayı, sorun olan komşularımıza ve genel olarak bütün insanlara iyi bakmamız lazım. Şiddet ya da kör bir şekilde güç uygulanması dinimize çok ters geliyor. Birbirimizi anlamak için bize sabır ve tolerans lazım. Kimin doğru ve kimin yanlış yolda olduğunu sadece Allah biliyor. Müslümanların arasında hiç kimse Allah'ın bildiklerini kendi istediği gibi yorumlamasın." dedi ve evrensel değerlere ulaşmanın kolay olmadığını hatırlattı.

Reis Kavazoviç, Bosna'lı ve bütün Müslümanlara özgürlüğün, güvenliğin ve haysiyetin korumasının çok önemli olduğunu vurguladı ve haftaya Bosna-Hersek'te yapılacak seçimlere katılmanın bir görev ve sorumluluk olduğunu hatırlattı. Kavazoviç, "Müslüman kardeşlerimizin, özgürlük, haysiyet, refah ve milletimizin birliğini savunan adayları tanıyacağından eminim. Aramızda hiçkimse seçimlere çıkma, ve kendi bilincine göre oy verme fırsatını kaçırmamalı. Sadece bu şekilde seçtiğimiz adayları Bosna-Hersek'te yaşayan bütün insanların refahını korumaları için tam sorumlu tutabiliriz. Bosna bizim memleketimizdir ve ona iyi bakmamız lazım. Biz onu yapmazsak, başka kimse bizim sorunlarımızı çözmeyecek." şeklinde konuştu.

Hutbenin sonunda bütün Müslümanların bayramını kutlayan Bosna Reisi, Kovaçi mezarındaki şehitleri ve Bosna'nın ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbevoiç'in kabriındea Fatiha okuyarak dua etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.