Borisov Hükümetinin Bakanları Açıklandı

Borisov Hükümetinin Bakanları Açıklandı

Bulgaristan'da GERB Genel Başkanı Boyko Borisov tarafından oluşturulan kabine açıklandı.5 Ekim’deki genel seçimlerde en çok oy alan Avrupa Kalkınması için Bulgaristan Vatandaşları (GERB) Partisi Genel Başkanı Boyko Borisov’un kuracağı...

Bulgaristan'da GERB Genel Başkanı Boyko Borisov tarafından oluşturulan kabine açıklandı.

5 Ekim’deki genel seçimlerde en çok oy alan Avrupa Kalkınması için Bulgaristan Vatandaşları (GERB) Partisi Genel Başkanı Boyko Borisov’un kuracağı hükümette iktidar ortağı Reformcu Blok’tan 6 bakan yer alacak. Hükümette 3 başbakan yardımcısı ve 18 bakan olacak. Reformcu Blok'tan Meglena Kuneva, GERB'ten Tomislav Donçev ve Rumyana Bıçvarova başbakan yardımcısı olacak.

Reformcu Blok’tan Daniel Mitov İçişleri Bakanı, Nikolay Nençev Savunma Bakanı, Todor Tanev Eğitim Bakanı görevini üstlenecek. Reformcu Blok’u oluşturan partilerden biri olan Demoktarik Güçler Birliği Partisi’nin (SDS) Genel Başkanı Bojidar Lukarski’ye Ekonomi Bakanlığı, Hristo İvanov’a Adalet Bakanlığı, Petır Moskov’a Sağlık Bakanlığı verildi.

TÜRK ASILLI RAŞİDOV YİNE KÜLTÜR BAKANI

Borisov'un bir önceki kabinesinden güçlü isimler değişmedi. Bunlardan Delyan Dobrev Enerji Bakanı görevini yürütecek. Bölgesel ve Kalkınma Bakanı Lilyana Pavlova, Ulaştırma Bakanı İvaylo Moskovski de bir önceki hükümetten.

Bir diğer dikkat çeken isimlerden ise Türk asıllı Vejdi Raşidov yine Kültür Bakanı görevini üstlenecek. GERB partisi, önceki hükümetinde Vejdi Raşidov'u Türkiye ile ilişkilerde önemli bir kanal olarak görüyordu.

Yeni hükümette Enerji, Ekonomi ve Turizm Bakanlığı üç dala ayrılıyor. Turizm Bakanlığı'nın yönetim yeri ise ülkenin ikinci büyük şehri Plovdiv'de (Filibe) olacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.