Bonzaiden Ölen Genç, Geri Döndükleri Memleketinden Kaçmış

Bonzaiden Ölen Genç, Geri Döndükleri Memleketinden Kaçmış

Esenler'de metruk binada bonzai kullanımı sonucu öldüğü tahmin edilen 16 yaşındaki Sercan Erdem'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Yakınları, ailenin çocuklarını kötü ortamdan korumak için memleketi olan Siirt’e döndüğünü...

Esenler'de metruk binada bonzai kullanımı sonucu öldüğü tahmin edilen 16 yaşındaki Sercan Erdem'in cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Yakınları, ailenin çocuklarını kötü ortamdan korumak için memleketi olan Siirt’e döndüğünü ancak, Sercan Erdem’in kaçıp İstanbul’a geldiğini söyledi.

Esenler’de metruk bir binada arkadaşlarıyla birlikte uyuşturucu madde bonzai kullandığı ve bu sebeple öldüğü tahmin edilen Sercan Erdem’in Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Cenazeyi almaya gelen Erdem’in yakınları babalarının çocuklarının bu tip ortamlardan uzak kalması için memleketi Siirt’e taşındığını ifade etti. Aile yakını Ramazan Sarsılmaz, yeğeninin Siirt'te taşınmalarına rağmen birçok kez kaçarak İstanbul’a geldiğini söyledi. Sarsılmaz, "2-3 defa kaçtı geldi. Tekrar götürdüler. Çok uğraştık kurtaramadık. Şimdi ölüm haberini aldık. O tür ortamları olduğunu bilmiyorduk. Çocuk 16 yaşında. Bugünkü ortamda eğer baştaki siyasiler, emniyet istese bu çocukları kurtarabilir. Bu çocuklara yazıktır. Siyasiler birbirini yiyeceğine böyle gençlerle ilgilensinler.” dedi.

Kendisinin de küçük yaşta çocukların uyuşturucu kullandığını gördüğünü ve durumu emniyete bildirdiğini aktaran Sarsılmaz, “Okulların önünde satıyorlar. Bizzat gittim emniyete. Biz ilgileniyoruz dediler ama ilgilenen yok. Onların da evlatları var. 16 yaşındaki çocuk bonzaiden ölüyor. Böyle bir şey var mı? Uyuşturucudan dediler. Yeni haberimiz oldu. Anne ve babası memlekette. Burada kimsede kalmıyordu. Kaçıp geliyordu memleketten. Babası geldi götürdü. Tekrar kaçıp gelmiş. Perişan olduk. Sadece Sercan değil ona benzer binlerce çocuk var etrafta. Çaresiz kalıyoruz biz aileler. Bir ricamız var. Buna geniş kapsamlı bir çözüm bulsunlar." diye konuştu.

Sercan Erdem’in cenazesi memleketi Siirt'in Baykan ilçesinde toprağa verilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.