Bölgesel Kürt Yönetimi Meclis Başkanı, Erbil Başkonsolosu İle Kobani'yi Görüştü

Bölgesel Kürt Yönetimi Meclis Başkanı, Erbil Başkonsolosu İle Kobani'yi Görüştü

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ı kabul eden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Meclis Başkanı Yusuf Muhammed, Kobani ve diğer Kürt kanton bölgeleri hakkında Kürdistan Parlamentosu'nun aldığı kararlar hakında bilgi verdi. Dün...

Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'ı kabul eden Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Meclis Başkanı Yusuf Muhammed, Kobani ve diğer Kürt kanton bölgeleri hakkında Kürdistan Parlamentosu'nun aldığı kararlar hakında bilgi verdi.

Dün Kürt Parlamentosu, Rojava'daki kantonlarla ilgili her türlü yönetim şekline destek verme kararı almıştı. Ayrıca Irak Kürdistan hükümetinin de Rojava ile resmi ilişkilerini geliştirmesi gerektiği karara bağlanmıştı.

Basın mensuplarına konuşan Akif İnam, Kobani'daki gelişmelerin Irak ve Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğini aktardı.

Kürt Parlamentosu'nun aldığı söz konusu kararlara değinen İnam:" Parlamentoda alınan kararın umarım faydalı sonuçları olur. Şu anda bir yorumda bulunmam doğru olmaz. Çünkü, biz sadece bilgi edindik. Detayları okuyup değerlendirmedim. Türkiye olarak Kobani'daki durumla ilgili olsun, Irak'taki gelişmeler hakkında olsun görüşlerimizi açık açık ifade ettik." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.