Bölgenin İlk Ve Tek Kadın Baro Başkanı Göreve Başladı

Bölgenin İlk Ve Tek Kadın Baro Başkanı Göreve Başladı

Osmaniye Barosu' nun 8. Olağan Genel Kurulu'nda 207 üyeden 144'ünün oyunu alarak Türkiye’nin 5’inci ve bölgenin de ilk kadın baro başkanı olma özelliğini kazanan Dilem Aksoy, başkanlık görevini devraldı. Baro Başkanı olarak seçildikten...

Osmaniye Barosu' nun 8. Olağan Genel Kurulu'nda 207 üyeden 144'ünün oyunu alarak Türkiye’nin 5’inci ve bölgenin de ilk kadın baro başkanı olma özelliğini kazanan Dilem Aksoy, başkanlık görevini devraldı.

Baro Başkanı olarak seçildikten sonra Osmaniye'deki tüm avukatların başkanı olarak haklarını savunacağını belirten Av. Dilem Aksoy, "Yönetim Kurulu olarak katılımcı bir baro olarak çalışacağız. Öncelikle herkes için adalet ve demokrasi isteyen bir baro için yola çıktık. Meslektaşların teveccühü ile onurlandırıldık. Bölge baro başkanları tebrik içn aradıklarında Bölgenin ilk ve tek Baro başkanı olduğumuzu öğrendim Bu OSmaniye için büyük bir kazanımdır. Bunun Osmaniye'de gerçekleşmesi çok önemlidir." dedi.

Yıllardır değişik platformlarda kadınların aldıkları eğitimi, karar alma mekanizmalarını öne çıkarmaları gerektiğini belirten Aksoy, "Kadınların her alanda olması gerektiğini çok dile getirdim, vurguladım bunun önemini. Bunun Osmaniye’de gerçekleştiriliyor olması çok anlamlı." ifadelerini kullandı.

Aksoy konuşmasının sonunda, Osmaniye Barosu'nu layık olduğu seviyeye hep beraber getirmek için çalışacaklarını kaydederek, tüm meslektaşlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Dilem Aksoy başkanlığındaki Osmaniye Barosu'nun yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Yardımcısı Av. Şahan Demir, Genel Sekreter Av. Cumhur Erdoğdu, Adli Yargı Komisyon Başkanı Av. Meryem Kültüroğlu, Sayman Av. Halil İbrahim Yavuzdoğan. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.