Bölgede sınırları değiştirmek istiyorlar

Bölgede sınırları değiştirmek istiyorlar

İnsan Hakları Derneği (İHD) Konya Şubesi üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Şelale Park’ta biraraya gelerek basın açıklaması yaptı.

Dernek adına açıklama yapan Cevdet Köprülü, Ortadoğu’nun mezhepsel savaşın ortasına itildiğini ifade ederek, “Emperyalistler, işbirlikçileriyle bugün de geçmişte olduğu gibi, Ortadoğu’nun sınırlarını yeniden dışarıdan çizmek üzere, vahşice halkarın tarihlerini ve geleceklerini yok ederek ölüm kusmaya devam ediyor. Yakıyor, yıkıyor harap ediyorlar. Savaş tehdidi, emperyalist işgal politikaları, etnik yarılma ve boğazlaşmalar yaratma, milliyetçi-şoven saldırganlık başta Ortadoğu halkları olmak üzere, tüm dünya halkları üzerinde kara bulut gibi dolaşıyor, halkların kalbinde olmaz yaralar açıyor” dedi.

Afrika’da Boko Haram adlı örgütün bölgede terör estirdiğini işaret eden Köprülü, “Örgüt, okula giden 200’ün üzerinde kız çocuğunu kaçırarak türlü işkencelerde bulunmaktadır. Üzerinde aylar geçmesine rağmen hala evlerine dönmeyen kız çocuklarının şahsında insanlık tarihinin savaşla imtihanı hiçbir kazananın olmayacağı bir denkleme sürükleniyor. Öte yandan İsrail, Filistin halkına karşı tüm dünyanın gözü önünde bir katliam gerçekleştirirken, İsrail’e destek veren uluslararası güçler, bu katliamların suç ortağı olmaya devam ediyor. Savaş hukukunda bile yer almayan bir şekilde hastaneler, okullar ve elektrik santralleri bombalanmaktadır. Barışı savunmak insanın insan gibi yaşamasını savunmaktır. Barışı savunmak umudumuzu bilincimizle besleyerek savaşa karşı mücadeleyi yükseltmektir” diye konuştu.
MEHMET AKİF SÜTÇÜ - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.