Bölge maçları Konyada

Bölge maçları Konyada

TFF tarafından düzenlenen Nike Halı Saha Liginde bugün ve yarın bölge maçları oynanacak

Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike sponsorluğunda tüm Türkiye de aynı anda 70 merkezde, binlerce takım ve 40 bin futbolcunun mücadele ettiği Nike Halı Saha Ligi 2011 saha birincilikleri maçları geçtiğimiz hafta sonunda tüm illerde sona erdi. KASKF öncülüğünde ve Konya Hif İl Temsilciliği’nin organizasyonluğunda şehrimizde gerçekleşen saha birincilikleri maçları sonunda 15-18 yaş grubunda Yapıcı SK ve Trafospor, 19-35 yaş grubunda da Yeni Sağlıkspor ve Çaparoğlu Branda takımları Konya saha birincisi olarak, bölge maçlarında Konya’yı temsil etme hakkı kazandı.
TFF bölge maçlarının yapılacağı illeri arasında Konya’yı da seçerek 9.Bölge Maçları’nın şehrimizde bu hafta sonu yapılmasını kararlaştırdı. Bugün Emir halı saha da gerçekleşecek çeyrek ve yarı final maçları sonunda turu geçen takımlar yarın final müsabakası oynayacak.
Konya 9.Bölge Maçları kapsamında; 15-18 yaş kategorisinde şu takımlar mücadele edecektir. Konya’dan Yapıcı SK ve Trafospor, Antalya’dan Sol Ayak ve Baros United, Aksaray’dan Karadenizspor ve Karaman’dan da Lions. 19-35 yaşlarda ise; Konya’dan Yeni Sağlıkspor ve Çaparoğlu Branda, Antalya’dan Kabus ve Lokomotif Gençler, Aksaray’dan Aktırnakspor ve Karaman’dan Taktakspor bölge şampiyonu olabilmek için mücadele edecekler. Her iki kategoride de 6’şar takım bulunmakta olup kura çekimi sonrası 2 takım bay olacak, diğer 4 takım çeyrek final oynayacak. Galipler bay takımları ile yarı finalde eşleşecek ve bu maçlarda da üstünlük sağlayan takımlar finale yükselecektir. Pazar günü sona erecek final maçları sonunda 15-18 yaşta bir takım, 19-35 yaşta da bir takım olmak üzere 2 takım Süper Bölge Maçlarına katılma hakkı kazanacaktır.
Konya HİF İl Temsilcisi İbrahim Karabacak yaptığı açıklamada; “Öncelikle bölge maçlarını Konya’ya verilmesinden dolayı federasyona teşekkür ederim. Ankara yolu üzerinde bulunan Emir halı saha da oynanacak bölge maçlarının heyecanını yaşamak için futbol severleri davet ediyoruz. Konya takımlarının da bu maçlarda yer almasının başta avantaj gibi gözüktüğünü ama maçları tarafsızca yönetecek Konya il hakemlerimiz ile hak edenin kazanmasını Antalya, Karaman ve Aksaray’dan gelecek toplam 8 takıma iyi birer ev sahipliği göstereceğiz.” Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.