BM'nin yaptırımı yok

BM'nin yaptırımı yok

Birleşmiş Milletler (BM)'nin yaptırım gücü olmadığına değinen AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "BM kararlarının bir yaptırımı yok. Fakat Kudüs için böyle bir kararın çıkmış olması tarihte ilk" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısı ile ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Usta'ya AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu üyesi Asuman Yazar ve İsmail Özdemir eşlik etti.Usta, bütçe görüşmelerinin hareketli geçtiğini ve 12 günlük maratonun sona erdiğini dile getirdi. Bütçe ile birlikte ülkeye pek çok yenilikler kazandırdıklarını ifade eden Usta, büyük bir merakla beklenen "Taşeron Yasasının" da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yayınlandığına dikkat çekti.  Yasanın yaklaşık 900 bin kişiyi kapsadığını kaydeden Usta, "Büyük bir yasa. Ayrıntıları ve kapsamları üzerinde yapılan çalışmalar devam ediyor. Tamamlandıkça, fasıllarını da yenileyeceğiz. Herhangi bir aksama ve sıkıntı olan nokta da varsa, bunların çözümü hususunda istişarelerimizi devam ettireceğiz.

DÜNYANIN BİRDEN BÜYÜK OLDUĞUNU GÖSTERDİK

Dünya gündeminin ülke gündemi ile birlikte hareket etttiğini aktaran Usta, Trump'ın tek taraflı olarak yaptığı Kudüs açıklamasının dünya genelinde tepki uyandırdığını hatırlattı. ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda alınan karar ile birlikte tek başına kaldığını söyleyen Usta, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dünyanın birden büyük olduğunu gördüğümüz, tarihi bir süreçten geçtik. Bu kararın açıklanmasından çok kısa bir süre sonra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İstanbul'da toplandı. Ortak bir karar alındı. 128 oy ile Trump'ın yaptığı açıklama BM'de kabul görmedi. ABD, yaptığından çok emindi. Tüm ülkelerin ABD tehditine boyun eğeceğini düşünüyordu. BM'den böyle bir kararın çıkmayacağını düşünüyordu. Umduklarını bulamadılar. Doğru bir şey yapıldığı zaman güçlünün haklı olmadığı, haklının güçlü olduğu noktaları bulabildiğimizi görmenin mutluluğunu yaşıyoruz."

YAPTIRIMI OLMASA DA ALINAN KARAR ÖNEMLİ

"BM'den çıkan kararın yaptırım gücü olmasa da böyle bir kararın çıkmış olması bu dünyada belki yıllardır yapılamamış bir şeyin ilk defa yapıldığının göstergesidir" diyen Usta, "Cumhurbaşkanımıza ve bu kararın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Alınan kararı, Filistin'in kurtuluşuna vesile olacak bir sürece çevirmeye çalışıyoruz. Kudüs, sadece Müslümanlar için değil, diğer kutsal dinler için de önemli bir belde. Kudüs'ü tek taraflı birilerine teslim etme konumuna gelirsek, bu dünya barışı için ciddi tehlike olacaktır. Atılan adımların, ülkemizin her köşesinde uyandırdığı etkiyi görüyoruz. Konya, bu noktada en hızlı tepki veren illerin başında geldi. Geçtiğimiz haftalarda bir Cuma günü büyük miting yapıldı. Bu miting, Konya'nın hala Türkiye'de ne kadar önemli bir il olduğunu gözler önüne serdi" şeklinde konuştu.

BM'NİN YAPTIRIM GÜCÜ YOK BU DEĞİŞMEZ

Gazetemiz Muhabirinin "BM'de 1971-2001 yılları arasında 65'e yakın karar alındı. Fakat bu kararların büyük çoğunluğu hayata geçirilemedi. Kudüs için alınan karar hayata geçirilir mi?" sorusuna da cevap veren Usta, şunları kaydetti: "BM kararlarının bir yaptırımı yok. Bunu başta söyledik. Bu kararın çıkması bile oldukça manidar, çok anlamlı. Tek başına bir ülkenin bütün dünyayı ilgilendiren konuda 'ben karar verdim, oldu bitti' deme gücünün olmadığını gösteriyor. Bir sonraki atacakları adım için ABD'nin hesap kitap yapması gerektiğini gördük. BM'nin yaptırım gücünün olmayacağı değişmeyecektir. Kudüs'ün ne olacağı tamamıyla bizlerin çalışmaları ile belirlenecek. Özellikle İslam ülkelerinin birlikte yapacakları çalışmalar, bundan sonraki süreçte önemli olacak. Diğer dünya ülkeleri üzerine düşeni fazlasıyla yaptı."

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum