Bm, Irak Halkı İçin Acil 173 Milyon Dolar Yardım İstedi

Bm, Irak Halkı İçin Acil 173 Milyon Dolar Yardım İstedi

Birleşmiş Milletler (BM), Irak’ta devam eden kargaşa nedeniyle bir milyon 260 bin insanın yaşadığı mağduriyeti giderebilmek için acilen 173 milyon 100 bin dolar tutarında yardım istedi. BM, kış mevsiminin bölgede kendisini göstermeye başladığı...

Birleşmiş Milletler (BM), Irak’ta devam eden kargaşa nedeniyle bir milyon 260 bin insanın yaşadığı mağduriyeti giderebilmek için acilen 173 milyon 100 bin dolar tutarında yardım istedi.

BM, kış mevsiminin bölgede kendisini göstermeye başladığı hatırlatılarak, soğuk havalar iyice bastırmadan ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Bu yılın Ocak ayından bugüne kadar da Irak’ta 1,9 milyon insanın daha evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, bu kimselerin de yüzde 50’sine yakının Kuzey Irak’a sığındığını ve burada kış şartlarının sert geçtiği dile getirildi.

BM’nin Irak’taki İnsani Yardım Koordinatörü Jasqueline Badcock, "Daha çok acil kaynağa ihtiyacımız var. Kış ülkenin birçok yerine geldi ve evsizler aşırı yağış, şiddetli rüzgar ile soğuk hava şartlarından ciddi etkilenmeye başladı." dedi.

BM, yüz binlerce Iraklı evsizin açık hava şartları ile okullar, gayri resmi kuruluşlar, tamamlanmamış binalar, kamu binaları gibi sağlıksız ortamlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ifade etti.

BM, acil olarak 516 bin insanın acil çadır, sıcak yemek, giyim, ısıtma, yemek pişirme ve yakıt gibi hizmetlere ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Bu kış ayında BM tahminen Iraklı yardıma muhtaç 1,1 milyon çocuğun akut solunum yolu enfeksiyonları ve kronik hastalıklar nedeniyle sağlık sorunları yaşayacağını açıkladı. Ayrıca kurum evsiz Iraklıların yüzde 50’sinin de tıbbi yardıma ihtiyaç duyacağını dile getirdi.

BM’nin Irak İnsani Yardım Koordinatörü Badcock, yardımların acilen ellerine ulaşması gerektiğini belirterek, "225 bini çocuk olmak üzere en az 450 bin insan için ayakkabı, kışlık elbiseye acilen ihtiyaç var." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.