BlackBerry'nin Felaket Senaryosu Hazır

BlackBerry'nin Felaket Senaryosu Hazır

Herkesin aklındaki soruyu Research In Motion CEO'su Thorsten Heins yanıtladı: BlackBerry 10 cihazları yeterince satmazsa RIM'e ne olacak? Detaylar haberimizde.

BlackBerry üreticisi Research In Motion'ın son yıllarda rekabetin gerisinde kaldığı bir sır değil. Buna karşın, BlackBerry 10, önemli yeniliklerle piyasaya sürülmek için gün sayıyor. Peki, ya son umut da boşa çıkarsa, BB10 platformundaki cihazlar yeterince satılmazsa ne olacak?

Sorunun yanıtını en yetkili isim, RIM CEO'su Thorsten Heins, Alman Die Welt gazetesiyle yaptığı röportajda verdi. Microsoft'un Windows yazılımlarında kullandığına benzer bir stratejiyle, BlackBerry 10'u donanım üreticilerine lisanslamaya hazır olduklarını belirten Heins, işler kötüye giderse donanım bölümünü tamamen elden çıkarabileceklerini de söyledi.

Şimdilik önceliklerinin BlackBerry 10 platformunu başarıyla tanıtmak olduğunu yineleyen RIM CEO'su, BlackBerry'nin donanım bölümüyle ilgilenen bir alıcı olup olmadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı. BlackBerry 10, RIM tarafından Ocak ayı sonunda tanıtılacak. Dokunmatik ekran deneyimine odaklı bir arayüzle kullanıcıya sunulacak olan BB10 platformuna, alışık olduğumuz QWERTY klavyeli BlackBerry'ler ise sonradan eklenecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.