'Bizim kategorimize bile giremezler!'

'Bizim kategorimize bile giremezler!'

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “AK Partili belediye başkanları kendilerini bir şeyler yaptık zannederek başarılı olduklarını zannediyorlar. Başarılı falan değiller. Konya’daki belediye başkanları bizim başarı kategorimize bile giremezler”

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, partisinin Kulu İlçe Divan Toplantısında konuştu. Filistin’in, en büyük gündem maddeleri olduğunu belirten Saydam; “Hem ülkemiz hissettirilmese de zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor hem de bildiğiniz üzere İslam coğrafyası her alanda zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Terör devleti yaklaşık 70, 75 yıl önce işgal etmeye başlamış olduğu topraklara her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek zulmüne zülüm kattı. Buradaki katliam belki dünya tarihinde görünmemiş şekilde, çoluk çocuk demeden, sivil ayrımı yapmaksızın, hastane, ambulans, konvoy, göç, bunların hiçbirini gözetmeksizin bombalamaya ve insanları öldürmeye devam ediyor. Bunların bu yaptıklarıyla alakalı tabii ki hayretle karşılayacağımız bir durum yok. Ancak hayret ettiğim bir şey, bunu bütün dünyanın gözü önünde, hepimizin film izler gibi izlediğimiz, dizi izler gibi izlediğimiz bir zamanda ve meydanda yaptığı. Hiç kimsenin bunla alakalı bir şeyler yapamaması, bir yere sıkışıp kalması ve bu zulmün devam etmesi hayret verici oluyor. Geçen gün Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilat toplandı. Aradan 35, 40 gün geçtikten sonra toplanıp, basit bir kınama ile hem de Hamas’ı tanımayarak, oradaki özgürlük mücadelesi veren Hamas’ı tanımayarak, Filistin Kurtuluş Örgütü’nü tanıyoruz diyerek, böyle ipe sapa gelmez bir açıklama yapıldı” dedi.

adsiz-001.jpg

BORCUN, FAİZİN İÇİNDELER

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında ödediği faizle o dönem 10’a yakın alt geçit yapabileceğini vurgulayan Saydam; “Burada sizler, birçoğunuz çiftçilikle uğraşıyorsunuz. Bir yıl boyunca ekip, dikip, sulayıp, gübre atıp buraya masraf ettiniz. Bir beklentiniz var neticede. Bir yıl bekliyorsunuz ama bir yıl sonunda bugün işbaşındaki siyasi arkadaşlar işte bu sene Toprak Mahsulleri Ofisi ile sizi, çiftçimizi, köylümüzü rezil ettiler. Çiftçimizi bankalara faize mecbur ettiler, hem esnafımızı bankalara faize mahkûm ettiler. Kendileri de borç batağı içerisinde yüzüyorlar. Ülke ekonomisi de bugün borcun, faizin içerisinde yüzüyor. Bundan dolayı da bizim daha gayretli olup, bu faize giden, israfa giden paraların da ülkenin ürettiği kaynakların da boşa gitmemesi açısından bu manada önümüzdeki seçimlerin önemli olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

KONYA’YA BORÇSUZ NASIL HİZMET EDİLİR GÖSTERECEĞİZ!

Millî Görüş belediyeciliğinin ne olduğunu hatırlatacaklarını dile getiren Saydam, “Saadet Partisi’nin kim olduğunu tekraren hatırlatacağız. Çünkü bunlar şöyle bir algı oluşturuyorlar. Hakikaten bir şeyleri yapmış gibi yaparak ‘Bu iş bu kadar olur, böyle olur.’ ile alakalı bir algı oluşturuyorlar. Kendilerini bir şeyler yaptık zannederek başarılı olduklarını zannediyorlar. Başarılı falan değiller. Konya da böyle diğer illerde de böyle. Kendi kategorileri içerisinde başarılı olmuş olabilirler. Yani AK Parti’nin kendi belediye başkanları içerisinde, Konya’daki Belediye Başkanı başarılı olabilir ama bizim kategorimize bile giremezler. Bu açıdan biz inşallah hem Kulu’muzda hem Konya’mızda belediyeleri kazanaraktan bu işlerin nasıl yapıldığını tekraren göstereceğiz. Yaptıklarını da hep dışarıdan borç alarak yapıyorlar. Haliyle bunlar yüksek faizler ödüyorlar. 2021 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi faize 721 milyon TL para ödemiş. Aynı dönemde yatırımlara ayırdığı rakam yaklaşık 200 milyon TL. Yani ayırdığı rakamın yaklaşık dört katı faiz ödemiş. Şimdi Konya’ya iki tane alt geçit yapıyorlar. Alt geçidin bir tanesi 250 milyon TL, bugünkü parayla konuşuyorum. 2021 yılında o günün şartlarını hatırlayın enflasyon açısından baktığımız zaman paramız çok daha değerli. Zannedersem 721 milyon TL ödediği faizle 10 tane alt geçir yapılırdı. İşte böyle milletin parası çarçur ediliyor. Biz tekraren inşallah bu işlerin nasıl borçsuz, arkamızda hiçbir şekilde iktidar desteği olmadan, milletin parasıyla, milletin kendi ödedikleri ile nasıl hizmet edileceğini tekraren vatandaşımıza göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.