'Biz bir milletiz'

'Biz bir milletiz'

İki Doğu İki Batı Derneği'nin düzenlediği Akademik Açılış Programı'nda konuşan Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, "Bu dünyada bir yanda açlık varken bir yanda doyumsuzluk var. İslam alemi olarak biz bir milletiz" dedi

Konya'da 5 yıldır faaliyet gösteren ve kurulduğu yıldan bu yana Konya'ya yurt dışından  misafir öğrenci gelmesinde etkin rol oynayan İki Doğu İki Batı Derneği'nin Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlediği 2015-2016 Eğitim ve Öğrenim Yılı Akademik Açılış Programı yapıldı

ENSAR-MUHACİR KARDEŞLİĞİ

Programın açılış konuşmasını yapan İki Doğu İki Batı Derneği'nin Başkanı Murat Arslan, "İki Doğu İki Batı derneğimiz dünyanın her tarafından gelen öğrencilere ve özellikle şehrimize gelen misafir öğrencilere yardımcı olmak, onlara  rehber olmak, Konya'da yabancılık çekmemelerini sağlamak ve onların içimizden biriymiş gibi davranmalarını sağlamak için 2010 yılında kuruldu. 'Biz Bir Milletiz' sloganıyla yola çıktık. Misafir öğrencilerimizin farklılıklarını birer zenginlik olarak gördük. 2010 yılında 46 ülkeden de ülkemizde 26 bin misafir öğrenci  şehrimize geldi. Şu an ise ülkemize yurt dışından 90 bin öğrenci ülkemize gelirken şehrimize ise 3 bin misafir öğrenci okumak için geldi. Elbette ki bu artışla birlikte üzerimize düşen görev kat kat arttı. Şu an 40 şehrimizde 49 tane yurt dışından gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulmuş dernek var. Bu derneklerin bütün amacı bir. İki Doğu İki Batı derneği olarak onlara daima yardımcı olduk. Onlarla bir araya gelerek sosyal etkinlikler düzenledik. Böylelikle birbirimizin kültürünü tanımış olduk. Ensar-Muhacir kardeşliği çerçevesinde daima yardımcı olduk. Biz kardeşliğin olduğu bir dünyada 'Biz Bir Milletiz' sloganıyla hep birlikte olduk"dedi.

3-2.20151115121209.jpg

EN BÜYÜK TERÖR AÇLIKTIR

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, "Biz Bir Milletiz' sloganı en çok Konya'ya yakışıyor. Burada her bir öğrencinin belli bir hedefi var. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki yılda 800 bin açlıktan ölürken, yılda 1 milyon insana ise obez teşhisi konulmaktadır. Yılda 500 bin insan ise aşırı obezlikten yaşamını yitirmektedir. En büyük katliam terör değil açlıktır. İnsanların doymayan gözleri, insanların doymak bilmeyen ihtiyaçları yüzünden insanların canlarını yitirmektedir. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki yılda üretilen kapalı yiyecekleri 3'te biri daha ağzı hiç açılmadan çöpe atılmaktadır. Bu çöpe atılan yiyecekler şu anda aç olan bütün Afrika ülkelerinin 15 katını doyurabilir. İşte biz böyle bir dünyada yaşıyoruz. Bir yanda açlık varken bir yanda doyumsuzluk var" ifadelerini kullandı.

ÜLKEME HİZMET EDECEĞİM

Geçtiğimiz sene Filistin'den Konya'ya okumak için gelen Haytam İsmail, Konya'nın her sokağında ayrı bir kokunun olduğunu ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: "Benim ismim Haytam İsmail. Filistin'den Konya'ya okumak için geldim. Liseden mezun olduğumda meslek seçme gibi bir imkanım yoktu. Ülkemin en çok ihtiyaç duyduğu meslek doktorluk idi. Onun için doktor olmaya ve Türkiye'de okumaya karar verdim. Böylece doktor olarak ülkemin yaşadığı zorluklara yardımcı olarak çocukların ve insanların yaralarını sarmak istiyorum. Türkiye'ye gelmeden önce Türkiye'yi çok iyi bildiğimi zannediyordum. Ama Türkiye'ye gelince yanıldım. Aslında daha öğrenecek çok şey varmış. Türkiye'ye geldiğimde dil sıkıntısı çektim. 7 ay içerisinde öğretmenlerimin desteği ile TÖMER'de Türkçe'yi öğrendim ve öğrendiğim Türkçe'yi şu anda daha da geliştirmeye çalışıyorum. Konya, çok özel bir şehir. Her sokağında ayrı bir koku ve tat alıyorum. Tarihi mirasın yoğun olduğu bir şehir. Önce Türkiye'de bulunmaktan sonra ise Konya'da okumaktan ve yaşamaktan oldukça gururluyum."

3-3.20151115121222.jpg

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATACAKLAR

Afrika Uzmanı Dr. Mustafa Efe, "Yaklaşık 10 yıl Afrika'da yaşadım. Orada eğitimimi sürdürdüm, akademik çalışmalar yaptım. Keşke yıllarca yaşadığım ülkemin insanını ön saflarda görmek isterdim. Ama ne yazık ki yukarıda yer alıyorlar. Ülkemize yaklaşık 50 milletten öğrenci geldi. Hepsi bizim kültürümüzü tanıyacak,yaşayacak ve yaşatacak" dedi. Mustafa Efe ile Abdullah Ağralı'ya hediyeler takdim edildi. Program misafir öğrencilerin şiir ve şarkı gösterilerinin ardından son buldu.

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.