Bitlis'te Kobani Gerginliği

Bitlis'te Kobani Gerginliği

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Kobani’ye destek vermek için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrası eylemciler ile polis arasında olaylar çıktı. Kobani’ye destek vermek için Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüş yaparak IŞİD’i...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Kobani’ye destek vermek için düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması sonrası eylemciler ile polis arasında olaylar çıktı.

Kobani’ye destek vermek için Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüş yaparak IŞİD’i protesto eden grup Yaşam Alışveriş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Daha sonra çarşı merkezindeki karayolunu trafiğe kapatan grup, oturma eylemi yaptı. Polise taşlarla saldıran gruba polis de tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda esnafların işyerleri zarar gördü ve çarşı merkezindeki aileler zor anlar yaşadı. İlçe merkezindeki kamu kurum binaları ile AKP ilçe binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede çıkan olaylarda camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokullarında 8 Ekim Çarşamba günü için 1 günlüğüne eğitime ara verildiğini, camları kırılan 2 okulda 1 günlük süreyle yapılacak olan tadilattan sonra eğitime devam edileceğini belirtti.

Bu arada, Bitlis’in Güroymak ilçesinde Kobani’ye yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla toplanan grup, ilçedeki bazı iş yerleri ve araçların camlarını kırdı, banka ATM’sini ateşe verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.