Bisiklet sürücüleri hassasiyet bekliyor

Bisiklet sürücüleri hassasiyet bekliyor

Her geçen gün bisiklet kullanımının daha fazla arttığı Konya’da çoğu bisikletli, araç sürücülerinin engeli ile karşılaşıyor. Bisiklet sürücüleri, bu konuda daha fazla saygı ve hassasiyet beklediğini ifade ediyor

Bisikletin başkenti Konya'da, yaz aylarının başlangıcıyla birlikte, bisiklet kullanımı da yaygınlaştı. Şehirde 7'den 70'e bisiklet kültürünün oluşturulması için gerekli mücadele veriliyor. Tüm ikazlara ve açıklamalara rağmen trafikte istenmeyen olay ve kazalar yaşanabiliyor. Bisiklet sürücüleri, araç sürücülerinden şikayetçi olurken; güvenli bir şekilde yolculuk yapmak istediklerini her fırsatta dile getiriyorlar. Bisiklet şehri Konya’da araç sürücülerinin bisikletlilere karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirten Başkan Ömer Bardakçı, “Trafikteki tüm araç sürücüleri bisikletin de bir araç olduğunu bilmek zorunda” ifadelerine yer verirken bisikletlilerin de yol haklarının olduğuna dikkat çekti. Başkan Ömer Bardakçı, “Konya’ya bisiklet şehri diyoruz fakat bu bilinç halen bu şehirde oturmadı. Güvenli bir sürüş için bu bilinç oturmayı. Nitekim bisiklet gibi bir araçta can güvenliği riskli. Bisikletin kaportası tamamen insan. Sürücüler bisiklet kullanıcılarına gerekli saygıyı göstermeli. Bugün ne yazık ki yolda bisikletliyi ani korna ile korkutan sürücülerden, bisiklet yollarını arabalarına park yeri yapan birçok sürücü ile karşılaşıyoruz. Bu tür eylemlerin yanlış olduğunu ise her fırsatta dile getiriyoruz. Benim de bisikletim var ama çoğu zaman binmeye korkuyorum. Sürücülerde bisiklet bilinci yok” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BİSİKLET SÜRÜCÜLERİ DAHA BİLİNÇLİ

Bisiklet kullanıcılarının araç sürücülerinden daha çok trafik bilincine sahip olduğunu ve kurallara uymada daha hassas olduğuna vurgu yapan Başkan Ömer Bardakçı, “Bugün bisiklet kullanan vatandaşlarımıza baktığımızda araç sürücülerinden daha bilinçli olduklarını görüyoruz. Kurallara uyma konusunda da daha hassas olan bisiklet kullanıcıları kask takmada ve tedbir almada da iyi bir noktada. Belediye başkanımız da bu konuya gereken önemi fazlasıyla veriyor. Son dönemlerde bisiklet ile alakalı ciddi çalışmalar yapıldı. Hatta son zamanlarda gündeme gelen katlı bisiklet parkı çalışması güzel bir iş oldu. Buna ek olarak şehrimizde gördüğümüz bisiklet yolları ve bisiklet tramvayı da belediyemizin bisiklete verdiği önemi göstermekte” ifadelerini kullandı.

adsiz.jpg

BİSİKLET BİSİKLETÇİDEN ALINMALI

Havaların ısınması ve yasakların kalkması ile birlikte bisikletlere ilginin arttığını ve Konya’nın da buna müsait bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Ömer Bardakçı, “Havaların ısınması yasakların kalkması ile birlikte Konya’da bisiklet kullanımında büyük ve hızlı bir artış olacağını ön görüyoruz. Bu hususta kullanılmayan bisikletlerin bakımları yapılacak bisikleti olmayanlar yeni bisiklet alacaktır” diyerek sözlerini bisiklet alırken dikkat edilmesi gereken hususları sıralayarak sonlandırdı. Konya Motorsiklet ve Bisiklet Tamircileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ömer Bardakçı, tavsiyelerini şu şekilde sıraladı: “Bisiklet Mutlaka Bisiklet Satan Yetkili bir bayiden alınmalıdır. Merdiven altı mekanlarda imal edilen bisikletler kesinlikle alınmamalıdır. Alınan bir bisikletin kesinlikle faturası ve teknik belgesi olmalıdır. Kullanım amacı satıcıya mutlaka söylenmeli kullanım amacına uygun bisiklet alınmalıdır. Alınacak bisikletin yüksekliği boya, yaşa ve kiloya uygun olmalıdır. Alınacak bisiklet TSE sertifikalı ve garanti belgeli olmalıdır. Alınacak bisikletin yaşadığımız şehirde yeteri kadar teknik servisi mutlaka olmalıdır. Bisiklette ayna zil ve ışıklandırma tertibatı olmalıdır. Koruyucu güvenlik kilidi ve reflektörler olmalıdır. Bisikletlerin bakımı belli aralıklarla yaptırılmalıdır. Unutmayalım ki bisiklet, sosyal mesafeyi koruyan en güzel ve en ektili ulaşım aracıdır.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum