Birlikteliği sağlamalıyız

Birlikteliği sağlamalıyız

BEM-BİR-SEN Konya Şubesi 5.Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Genel Başkan Mürsel Türbay, İçimizde bir sorun yaşasak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyoruz, onlardan medet umuyoruz. Neden kendi düzenimizi, birlikteliğimizi kuramıyoruz?” diye sordu

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Konya Şubesi 5.Olağan Genel Kurulu Mevlana Kültür Merkezi Sultan Velet Salonu'nda Gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Sait Közoğlu, yeniden şube başkanı seçildi. Genel Kurula Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Türbay, Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Latif Selvi, Diyanet Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Büro Memur-Sen Konya Şube Başkanı Mahmut Çimen ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı açılış konuşmasında sendikaların çalışanların haklarını korumak için emek harcadığını belirterek, " BEM-BİR-SEN şube çalışanları da gördüğümüz kadarıyla büyük emek sarfediyorlar. Bu çalışmalar neticesinde çıkan sonuç çalışanların mutluluğu ve huzurun artması oluyor. Yerel yönetimler farklı alanlarda çalışma sergiliyor. Çalışanlar fedakarlıkla çalışarak hizmetlerin en iyi şekilde yapılmasını sağlıyor. Bu vesile ile emektar çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kadrolar ile Konyamız'a hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

NEDEN BİRLİK OLAMIYORUZ?

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Türbay ise konuşmasına Konya şubesine teşekkür ederek başladı. Türkiye'de şube binasını alan ilk ilin Konya olduğunu vurgulayan Türbay, “Konya şubesi ayrıca taşra ilcelere de ulaşabilmek adına bir araç almıştır. BEM-BİR-SEN'in başarılarının sırrı üyelerinin ve idarecilerinin gayretlerindedir. Sizlerin destekleriyle olmaz denilenleri yaptık” dedi. Dünya'da yaşanan gelişmelere de değinen Türbay, şöyle konuştu: “Dünyanın her bir tarafında Müslüman kanı akmaya devam ediyor. Her bir yerde karışıklık var. Bu karışıklıklar neden Hristiyan, Yahudi beldelerinde yaşanmıyor. Bunun tek bir izahı var. Ümmetin birliğine ihtiyaç var. Arap baharı ismiyle başlayan demokratikleşme hareketini Siyonist güçler engelledi. Bunlar birlik oldukları için bu güce erişmişler. Biz neden birlik içinde olamıyoruz? Neden halifemiz yok? Papa Türkiye'ye geliyor, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Sayın Erdoğan karşılıyor. Bizim Diyanet İşleri Başkanımız başka bir ülkeye gitse gümrük işlemleriyle oyalıyorlar. İçimizde bir sorun yaşasak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuruyoruz, onlardan medet umuyoruz. Neden kendi düzenimizi kuramıyoruz? Biz bir adım atarak başta D-8 ülkeleri olmak üzere İslam Ülkelerinin yerel yönetimler çalışanlarıyla birliktelik sağlayacak sendikal üst kurul kuruyoruz.”

ÜYE SAYISINI ARTIRDIK

BEM-BİR-SEN Konya Şube Başkanı Sait Közoğlu da yaptığı konuşmada genel kurulların sendikal mücadelelerin şöleni olduğunu belirterek, “Örgütsel demokrasimizi, şeffaflığımızı, çalışkanlığımızı sağlam bir şekilde genişletmeliyiz. Biz dünyayı imhaya değil ihyaya geliyoruz. BEM-BİR-SEN, mücadelesini Türkiye'deki ekmek ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak görür” dedi. En iyiyi yapma gayretinde olduklarını ifade eden Közoğlu, şöyle konuştu: “Bu teşkilatı bugün 3 bin 200 üyeyle zirveye taşıdık. Amacımız bu bayrağı zirvede tutmaktır. Allah'a şükür başımızı öne eğecek hiçbir hareketin içerisinde olmadık. Amacımız sizlerin en iyi çalışma şartlarında ve özlük haklarında çalışması noktasında en iyiyi elde etmektir.”

Konuşmaların ardından yemek ve oylamaya geçildi. Yapılan oylama sonucu tek aday Sait Közoğlu yeniden başkan seçildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum